Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

2 veckor och 3 dagar

Publicerad 2013-12-30 22:28:34 i Allmänt,Bilden är tagen av min kompis Madde när hon hälsade på Aksel. 

Allting kretsar runt vår lille kille - vår lilla groda. Jag smälter varje gång jag ser på honom. Vi hinner inte mycket på dagarna mer än att äta och mysa. Idag t ex har vi varit på BVC och så fick vi besök. Nu är dagen i princip slut:) 

Grodan äter som bara den och idag hade han gått upp ytterligare 360 gram från förra vägningen. Man kan nästan se på honom från dag till dag att han växer. Kinderna blir rundare och blöjan sitter åt allt mer. Imorgon är det nyårsafton. Kommer bli ett fantastiskt 2014. Vi flyttar till huset och att få följa våran grodas utveckling kommer vara underbart. Kommer säkert slita håret lite då och då men som jag ser fram mot den kommande tiden. 

babyboy

Publicerad 2013-12-27 20:53:33 i Allmänt,Our sleeping beauty. Svårt att sluta titta på vår prins. Inte trodde jag att man kan sakna en liten person så fort han försvinner till någon annans knä i några minuter eller somnar någon annanstans än på mitt bröst. Han är bara kärlek vår lille son och gråter eller gnyr bara då han har ont i magen eller är hungrig. 

För min egen del är återhämtningen seg, men den går sakta men säkert framåt. Tur att hjärtat är hemma ett tag till och avlastar och myser med oss. 

Aksel 🌟

Publicerad 2013-12-19 05:53:35 i Allmänt,Mammas och pappas hjärta 💙. Nu är vi hemma från BB efter några dagar extra för att läka efter en tuff förlossning. Vi mår alla bra och bäst mår vår lille kille. Han är världens gosigaste och mysigaste. Kan fortfarande knappt förstå att han är vår och att vi fick lov att ta med honom hem. Så galet och häftigt. Just nu är det tidig morgon och det är dags att äta, han är ett litet matvrak.  

Vår skatt 💙

Publicerad 2013-12-13 10:53:25 i Allmänt,Vår skatt kom till världen under tidig morgon, 131213 kl. 03:47. 2770 gram och 47 cm lång 💙. Här är han bara 3 minuter gammal. 

namnbokstäver

Publicerad 2013-12-11 21:16:13 i Allmänt, Gravid,Efter jobbet idag tog jag en promenad ner till stan. Tanken var att jag skulle inhandla julklapp till Henke, vilket jag också gjorde. Var in en tur till Panduro och köpte bokstäver, namnbokstäver. Dessa har jag börjat att måla i kväll. Tanken är att de skall sitta i närheten av bebis vagga 💙. 

Var förbi musikhjälpens bur som i år befinner sig på Gustav Adolfs torg. I år går insamlingen till att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet, viktigt!! 


Mycket folk utanför och Anton Edwald sjöng live inne i buren. 

liten i magen

Publicerad 2013-12-10 22:38:00 i Allmänt, Gravid,

 Älskar denna bilden
 
Kommer sakna bulan massor när den väl är borta. Idag sparkas det och buffas en hel del vilket växlas med lätta sammandragningar. Vårt lilla i hjärta i magen. Jag känner mig pirrig och förväntansfull, lite som ett barn som längtar efter att tomten ska komma på julafton, hihi*
 

löpning

Publicerad 2013-12-10 02:26:44 i Allmänt,

Somnade redan vid nio ikväll. Att pynta gran, hänga tavlor och springa och studsa i trappor är jobbigt - somna på en sekund - resulterar i att jag är vaken 02:00. Perfekt! 

Ligger och tänker och filosoferar lite, kikar ut genom fönsteret och kommer på mig själv av att vilja gå ut och springa. Förra året var jag mycket sjuk men löpningen var ändå alltid där. Tänkte att jag kan gå ut och ta en promenad men avsaknaden av bra vinterskor (läs; vet inte var de är) eller broddar gör att jag avstår. Vill bara säga att broddar är bäst. Förra julen var jag några dagar i Värmland (glashalt) och jag sprang varje dag, tackvare broddarna. Dessvärre blev de så slitna så de slängdes efter förra säsongen. Måste köpa nya NU!!! Vill i alla fall ut och promenera med mina stavar. Kan säga att Göteborg hade massor av snö, en stund! Sedan kom regnet och kylan och nu är det glashalt! 

Dags att somna om!? Jag gör ett försök. 
Underbara vinter 2012.... Öhhhh....Tur att det blev en del snö tillslut😉. 

Men vem vet?!

Publicerad 2013-12-09 18:24:35 i Allmänt, Gravid,

Hade aldrig kunnat drömma om att dessa nio månader skulle gå så fort. Idag är det fyra dagar kvar till BF och jag kan inte förstå att det snart är dags. Vi kommer om ett litet dag vara tre stycken i våran lilla familj. M.Y.S.I.G.T.
 
Jag har blivit så himla gosig de senaste. Vill mysa, kramas och pussas hela tiden, hihi. Kändes lite konstigt när hjärtat åkte iväg till Oslo i morse, saknar massor men på någotvis kändes det ändå helt okej. Känns inte som om det är dags för bebis att komma inom de närmsta dagarna och jag har mina elever att mysa med och massa gosedjur och bebis i magen så klart. Men vem vet?! Nä, nu skall jag springa iväg på styrelsemöte och pynta granen i trapphuset.

Saffransbullar

Publicerad 2013-12-09 06:28:25 i Allmänt, Gravid,Hjärtat och jag var på fik i lördags innan bion (som var hur bra som helst) och åt bland annat lussekatter. Till saken hör det att i ett flertal recept som jag har läst kallas lussekatter även för saffransbullar, rätt eller fel? När jag skulle beställa så sa jag att jag gärna skulle vilja ha just en saffransbulle, vilket jag inte brukar säga. Dock tittade servitrisen på mig med konstiga ögon och sa det har vi nog tyvärr inga. Jag fick min lussekatt när vi hade ordnat upp våra språkbarriärer:) 

I går tog jag i alla fall saken i egna händer och bakade lussekatter från ett recept på saffransbullar!! Supergoda!! På eftermiddagen for vi på adventsfika till vänner och lussekatterna var en given "tameddigbortgåva". Under gårdagen tror jag att jag åt sammanlagt 11 lussekatter, craving!? Gott var det, hihi.

Afternoon tea

Publicerad 2013-12-08 10:03:28 i Allmänt, Gravid,Fler och fler personer i min omgivning kommenterar och har åsikter om att jag fortfarande "jobbar". Varför är du inte hemma och njuter av lite egentid? Det kommer du inte ha någon sen. Passa på att träffa vänner för det kommer du inte ha tid till. Du kommer behöva dina krafter till att förlossningen, så du behöver vara hemma och vila. 

Tur att "alla" har stenkoll utom jag, uppenbarligen! I och med att jag inte har spelat någon fotboll denna höst kombinerat med att jag har mått otroligt bra och kunnat njuta av att vara gravid har jag inte haft några bestämda planer på eftermiddagarna efter jobbet. Har jag orkat har jag varit ute på promenader, fikat med vänner eller till och med tagit det lugnt ändå. 

I torsdags mötte jag upp Linda efter jobbet för en Afternoonteabuffé på Eva's. Supertrevligt att sitta och prata om allt mellan himmel och jord och dessutom jag slapp att laga mat. Det är avkoppling! Fylld av ny energi till att "orka" föda barn trots att jag har jobbat på dagen. 

Självklart är jag inte superwoman alla dagar och sover vissa nätter inget alls, men då sover jag när jag kommer hem istället. Dygnet är lite uppochner men tänker att då är jag redan van när bebis väl kommer. Jag kanske prioriterar helt fel men vad gör det om hundra år när jag kan leva nu!? 

Nu ska jag äta adventsfrukost tillsammmans med min underbara sambo för att sedan göra några av sakerna jag prioriterade bort igår. Kanske ska jag köpa årets första julklapp, hihi... Önskar er alla en trevlig andra advent ✨

v. 40 ♥

Publicerad 2013-12-07 17:32:16 i Allmänt, Gravid,


v. 40 (39 + 0)
 
Idag är det 7 december och det var egentligen det första BF-datumet som vi fick i vecka 12 men blev ju framflyttade en vecka när vi gjorde rutinultraljudet. Nu känns det otroligt nära och snart har vi vår bebis här. Sömnen på natten är katastrof eftersom magen är superspänd. Jag antar att det är sammandragningar som verkligen inte gör ont utan det är bara väldigt svårt att hitta en bekväm ställning. Nä, nu väntar hjärtat i hallen på att vi ska gå mot stan. Önskar er en hälrig lördagskväll. Har fresten kikat på idolfinalen en gång till. Är ett Kevinfan som alla andra "småtjejer". Gillade verkligen idollåten, nynnar lite här hemma....:)

dagen före andra advent

Publicerad 2013-12-07 17:11:56 i Allmänt, Gravid,

 

Ingen bebis ännu. Börjar tro att liten kommer stanna i magen länge. Här hemma har vi julmyst en del som bakat nya pepparkakor och druckit lite glögg. Jag har också pyntat klart adventsljussatken, bättre sent än aldrig:) Prioriterade att göra en adventsljusstake och en adventskalender till klassrummet i stället och eleverna tyckte att det var väldigt nice.
 
 
 
Igår var jag och myste med två tjejer från föräldragruppen där en av oss redan har fått bebis. Så äntligen fick vi träffa lilla Ester .
 
 
 
 
Strax ska vi traska ner mot stan, kanske en sväng till Liseberg och gå lite på julmarknaden och sen vidare till SF Bergakungen och titta på andra filmen av Hungergames. Den har jag sett fram mot att se ända sedan första filmen kom.
 
 
 

v. 39 ♥

Publicerad 2013-12-04 22:14:19 i Allmänt, Gravid,

 
v.39 (38+3)
 
Nu är det inte länge kvar. Imorgon är det åtta dagar kvar till BF-datumet. Tror inte jag förstår hur nära det är tills bebis är här, även om jag skulle gå över tiden. Funderar på om jag borde sluta arbeta snart eller om jag ska jobba lite till. Tror jag har lite seperationsångest från att lämna jobbet och eleverna. Jag är otroligt tacksam för att jag fortfarande mår så bra som jag faktiskt gör och funderar mycket på hur det kommer att kännas när det är dags. Magen har sjunkit rejält och det börjar bli trångt därinne och lite tyngre för ryggen då bebis ligger väldigt långt ner. Magen är spänd mest hela tiden, antar att det är sammandragningar men inget som gör ont eller besvärar. Är en aning stel efter en natt i sängen men kroppen brukar mjuka upp sig ganska fort. Det bästa under graviditeten har helt klart varit all fotmassage som älsklingen gett mig. G.U.L.D. Nu är vi nyfikna och undrar såklart vem du är som buffar därinne. Redan älskad och jag blir alldeles lycklig när jag tänker på dig i vår familj. I måndags installerade hjärtat babyskyddet i bilen och hjälp vad verkligt allt blev på något vis. Där ska du snart sitta, i vaggan ska du snart sova och i barnvagnen som mormor sytt täcke, kudde och babynest i matchande tyg ska du ligga/vila/sova. Dags att krypa till kojs så att vi är utvilade om du skulle bestämma dig för att titta ut redan nu .

årets första och andra julbord

Publicerad 2013-12-04 21:58:01 i Allmänt, Gravid,

Årets första julbord intogs på Långedrags värdshus. Julmaten smakade gott, kanske just för att det var den första för i år, bortsett från risgrynsgröten och skinkan som jag ätit i en månad. Den hembakata kavringen blev en favorit. Tror jag fick gravidcraving på den. Åt tre skivor och satt i princip och luktade på brödet. Lite stört, men vad gott det luktade, hihi! 
Uppläggningen och dekorationen var lite utöver det extra, snyggt.
 
Blev sugen på en liknande eldstad hemma. Kanske något att satsa på till huset!?
 
 
Julbord nummer två intogs i min hemby utanför Ulricehamn. All julmat var hemlagad och i efterhand så förstår jag inte att jag tyckte första julmaten var så god för detta var ännu godare. Mums!! Speciellt Janssons frestelsen.
 
 
Hjärtat tillsammans med mina barndomsvänner och mamma. Quiztävling pågår.
 
 

Jag och bebis, superhungriga precis innan det är dags att åka till julbordet:)
 

babyshower ♥

Publicerad 2013-12-04 21:07:13 i Allmänt,


Mina fina tjejer, Carro, Malin, Johanna och Emma kom och överraskade med mumsiga cupcakes och en fin julkrans (läs blöjkrans). Supersött och lite nytänkande istället för en blöjtårta. Bebis och jag tackar för fina bodysar, skallra, nappar, blöjor och en trevlig kväll. You're aawesome  
 
 

Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela