Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

lära sig gå

Publicerad 2014-09-09 10:24:20 i Allmänt,

 

 
Min lilla groda håller på att lära sig gå. Idag var det första gången som han gick själv med gåvagnen från våran matsalsdel till vardagsrummet. Förstår inte att han snart är nio månader. Vår fina och alltid lika glada kille.
 

hundvän

Publicerad 2014-09-07 19:22:40 i Allmänt,



Aksel älskar djur, speciellt hundar och katter.

Aksel tycker att Tina är så mjuk och go. I eftermiddag var vi bjudna på söndagsmiddag till Emma och Johan och vilken middag. Svamprisotto med rådjursstek och rödvinssås. Sen hemmalagad äppelpaj. Bland det godaste jag ätit på väldigt länge. Mums!

sensommar

Publicerad 2014-09-06 21:34:06 i Allmänt,

 
Helt tokigt galet att det fortfarande är sommar ute. Klänningsväder. Idag dukade jag inomhus med kvistar, blad och blommar från trädgården. Färgerna skvallrar om höst. På eftermiddagen blev det varmt så vi dukade tillslut ut i trädgården. Tänk att kunna sitta ute i klänning i september och grilla. Tjittchata med våra vänner.
 
 
Aksel och Joline hade galet roligt ute. Gissa om någon somna som en prins ikväll!? Gissa om våra troll kommer ha det bra i Spanien om 1,5 månad. Inte länge kvar. Kommer bli grymt. Sex vuxna och tre små goingar.
 

träleksaker

Publicerad 2014-09-02 22:25:34 i Allmänt,



För tillfället är denna träbil Aksels favoritleksak. Den fick han av sin farmor och farfar i julklapp. Bilen är handgjort och supertung. Gjord av en man från Köpmanebro i Dalsland. Gissa om Aksel önskar sig fler träleksaker från den mannen:)

Det som är lite intressant är att de leksaker som Aksel har lekt mest med är just träleksaker. Hundvalpen och skallran från Brio för att nämna några.

Recept - Fyriskaka

Publicerad 2014-09-01 18:33:22 i Allmänt,

På efterfrågan kommer här receptet på Fyriskaka.
 
Fyriskakan är som jag nämnde tidigare är min favorit så här års när hösten närmar sig.
 
Mitt favoritrecept är hämtat ur kakboken Sju sorters kakor.
 
Ugnstemp 175 °C gäller även för varmluft
 
Ingredienser:
125 g margarin eller smör
1 ½ dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
 
Garnering:
3-4 medelstora äpplen
1-2 msk socker
1 tsk kanel
 
> Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter enbart mjölet och sedan bakpulvret och sedan mjölken. Häll smeten i formen.
 
> Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker som du har blandat med kanelen.
 
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-40 min.
 
Jag brukar grädda 30 min i varmluft med en form som har 26 cm i diameter.
 
Lycka till!!

Fyriskaka

Publicerad 2014-09-01 17:16:53 i Allmänt,



Min favoritkaka nu när det är äppelsäsong, Fyriskaka. 
En lite lyxigare variant av äppelkaka. Jag serverar den gärna med marsansås. Mums! 

Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela