Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

från rygg till mage

Publicerad 2014-01-28 23:40:35 i Allmänt,



Idag har vi haft en riktig mysdag. På förmiddagen hade vi besök av Sofia och hennes son Lukas. Gudomligt härlig! Vi åt upp det sista av prinsesstårtan och lirade lite handboll. Annars har vi haft en riktig slappardag. Jag har kollat sista avsnitten som finns av serien Revenge. FYI: Vi har fått massa snö. Härligt!

Ikväll vände sig Aksel från rygg till mage 💙 Succé! !

ett år klokare

Publicerad 2014-01-28 04:04:27 i Allmänt,




















Ett år äldre och lite klokare?! Tveksamt! Känns som jag firat födelsedagen från onsdag - söndag då det har varit släkt och vänner varje dag. Supermysigt har det varit men idag måndag var vi trötta. Kastade om dagen helt. Både jag och Aksel sov till 11:20! Betalade räkningar och åt lunch. Sen tog vi en promenad i snön till stan och apoteket för att köpa en ny flaska minifom till Aksels. Vill inte riskera att bli utan då vätskan hjälper till att eliminera luftbubblorna i magen efter han ätit. Glad bebis.

Aksel har ju hatat bärselen från första stund men i fredags somna han i den, en engångsföretelse!? Nepp, han älskar den och vill gärna hänga på mage nör jag går dock inge när jag sitter.

Har förövrigt fått så mycket fina presenter. Rejäla dessutom. Bästa presenterna varmin nya telefon och en symaskin. Symaskinen blir perfekt nu när vi flyttar till huset. Jag ska ha ett eget pysselrum!

Amningspausen är över och Aksel sover. Några timmars sömn till blir fint.

mormor

Publicerad 2014-01-24 05:49:24 i Allmänt,







Min mamma och tillika Aksels mormor har varit på besök två dagar, dels för att fira min födelsedag och dels för att mysa med Aksel. Automatisk blir det lite avlastning för mig som vanligtvis är själv under veckorna. Vi har mest myst men också fixat lite små saker som behövs göras. Igår var en sån dag då det kändes som vi gjorde allt, haha! Först var vi till MVC för uppföljning av förlossningen och operationen. Det såg så bra jt som det kunde göra. Nu är det bara till att låta det fortsätta läka vidare. Jag fick även dokuneterat i min journal att nästa barn kommer förlösas med planerat snitt, skönt! Vi var även och kikade på olika golvnyanser då vi precis har bokat slipning av furugolvet i nya huset. Fem veckor kvar! Längtar, samtidigt som det är med sorg i hjärtat som jag lämnar vår underbara stora, ljusa lägenhet i stan. Kommer finnas många minnen bevarade från denna lägenhet.

Amningspausen är över och grodan sover och det bör jag med göra några timmar till.

22 januari

Publicerad 2014-01-22 11:03:50 i Allmänt,

p

Vad är det för en dag, nej det är ingen vanlig dag...

Första födelsedagsmorgonen med Aksel och vad vi har myst och busat och prövat nya födelsedagspresenten, en ny mobil (fick den egentligen i går). yeeyyy!! Perfekt då min gamla gått i graven både en och två gånger. Hört attt S4 ska ha grymme kamera så har stora förhoppningar på bilderna.



Aksel och snuttekaninen 💙

Slottsskogen

Publicerad 2014-01-21 14:17:51 i Allmänt,






Idag har vi varit ute på en långpromenad på två timmar. Fantastiskt att promenera i detta härliga januariväder, några minusgrader, lite snö och sol. Idag gick vi till Slottsskogen tillsammans med Johan och hunden Tina. Vardagslyx att kunna njuta av bebis, promenader och härliga vänner.

bumbo

Publicerad 2014-01-21 07:58:42 i Allmänt,




Igår var Aksel och jag på BVC. Hjälp vad han växer. Vår lilla groda som var så liten från början har verkligen hämtat upp sig.

I lekrummet fanns det en Bumbostol och den ville Aksel (läs mamma) såklart testa. Han gillade den massor, dock dröjer det några veckor innan han kan sitta själv i en bumbo. Den står helt klart på Aksels önskelista 😊. Tänk vad kul att kunna vara med och sitta lite högre upp, samma höjd som vi vuxna. Tumme upp, helt klart!

Bebismys

Publicerad 2014-01-17 21:20:54 i Allmänt,


Idag har jag och Aksel varit i Kungälv och myst med lilla Ludde som är tre veckor idag och hans mamma Lina. Vi har gått snöpromenad och vagnen fungerar riktigt bra i snö, perfekt! Vi har också snackat förlossning och massa andra bebisämnen. Skönt att kunna ventilera frågor och tankar med någon som precis varit igenom en förlossning och lever i bebisbubblan. 

Idag är vår groda fem veckor 🐸💙. 
Nu myser vi framför fredagstv, På Spåret och Skavlan. 

Fint minne!

Publicerad 2014-01-07 17:07:07 i Allmänt,


Två veckor och fem dagar.

Förra veckan var lilla familjen nere i Varberg hos min kompis Anna  och hade en heldag tillsammans med hennes mysiga familj. Anna fotade vår lilla groda och även lilla familjen. Är så nöjd och glad för bilderna. Ett fint minne att ha! Tack! Här får ni se ett smakprov. Ska bli spännande att se resultatet av alla bilder när de är klara. 

gammelmorfar

Publicerad 2014-01-06 21:29:43 i Allmänt,

 
Aksels gammelmorfar Ingvar fyllde 90 år i helgen. Detta firades med stort kalas. Denna helg blev det helt enkelt en resa till Värmland. Tur att Aksel älskar att åka bil för det blir ju ett par mil tur och retur. Aksel heter ju bland annat Ingvar i andranamn och är ju då döpt efter sin gammelmorfar.
 
 
Fyra generationer.
 
 

first day

Publicerad 2014-01-06 21:11:10 i Allmänt,

 

Första dagen då Aksel och jag roddar hemmet utan pappa. Hittills har det gått bra och Aksel har varit en väldigt snäll bebis. Vi tog sovmorgon till tio, för att sedan äta frukost tillsammans!! Aksel valde att spendera frukosttiden i babygymmet så jag fick glatt sitt bredvid och äta. Göteborg har bjudit på det fanastiska vädret, vind och regn från både norr, öster, väster och söder men jag och Aksel tog en långpromenad tillsammans med min kollega och sedan värmde vi oss med en kopp thé, mums. Det blev sen middag, Aksel har dock hunnit äta några gånger mellan det, min lilla snuttis. Sen har godingen sovit större delen av kvällen och jag har passat på att gå igenom alla övningar i period 1 från Olga Rönnbergs tränningsbok, Träning för nyblivna mammor. Tog det lugnt och maxade inga övningar med risk för att snittet eller stygnen inne i magen efter operationen skulle ta stryk.
 
I morgon hade egentligen varit dagen då ledigheten skulle varit slut och jag skulle börjat jobba. Konstig känsla att inte gå till jobbet. Nu ska jag på riktigt vara tillsammans med våran härliga och mysiga son. Ofattbart!! Våran lilla groda.
 

140103

Publicerad 2014-01-03 16:09:42 i Allmänt,



Dagen har flugit förbi, precis som alla andra dagar sedan Aksel kom. Idag är han tre veckor. Är det nu jag ska låta gammal och säga "åh, vad fort tiden går". 

Idag har vi haft besök av Carro, Robin och busiga Hanne. Känns som vardagen börjar infinna sig och det är inga konstigheter att sätta Aksel i främsta rummet. Hann med en promenad idag, så skönt. Vagnen är helt gudomlig att köra. Rekommenderar verkligen Bugaboo Buffalo till alla som ska köpa vagn. Nu sitter vi i bilen och är påväg mot Värmland för att fira Aksels gammelmorfar som fyller 90 år i morgon. Plutten älskar att åka bil och har redan gjort 100 mil i bilen. Bra, då släkten inte bor där vi bor. Trevlig fredag!! 

new years eve 2013

Publicerad 2014-01-01 14:39:54 i Allmänt,


 
 
 
 
 
 
Önskar alla en God fortsättning på det nya året. Vi firade lugnt med god mat och trevligt sällskap. Aksel sov sig genom kvällen men vaknade 23:54, lagom till att fira in det nya året. Mysigt!
 
 
 

Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela