Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

110131

Publicerad 2011-01-31 10:02:54 i Allmänt,

God Morgon världen:)
Vaknade febrig, inte alls kul. Men hoppas på att det bara är min vanliga morgonfeber. Snön har även kommit tillbaka. Vet inte riktigt vad jag tycker om detta när jag varken har tid för längdskidor eller bräda. Om tre veckor får det mer än gärna snöa då det är dax att glida bräda i Branäs :) I dag skall det styras med lite olika saker. Här har jag inte tid att sitta på ändan.

Crazy week

Publicerad 2011-01-30 21:39:14 i Allmänt,

Började morgonen med en härlig promenad för att skaka av drickat som satts sig i hjärnan från gårdagen för att sedan kunna vara en pigg och glad aktivitetsledare!! :) Morgonsolen var fantastisk då den blänkte mot den krossade isen ut med hamninloppet. Njutning!!Veckan har varit helt galen. Denna veckan som kommer hoppas jag kunna strukturera upp mitt liv inför våren (hur gör man?) och avverka några inlämningar till skolan. Saknas tid i mitt liv där jag bara är utan att tänka på varken plugg, jobb eller allt annat som måste göras som tvätta, handla, laga mat och städa. Satte mig precis ner i soffan efter arbetspasset på båten. Finns ingen som helst anledning till att verka bitter även om det kanske verkar så men jag har världens bästa liv, bara många bollar i luften. Världens underbasta H som ger mig ett mysigt pirr i magen, goa vänner att ha fantastiskt kul med, på väg att bli utbildad till det jag vill jobba med och har flera jobb som jag trivs med.

Helgen har varit galet bra för övrigt då jag har flängt mellan Göteborg och Borås för studier både under fredagen och lördagen. En intressant kurs där fokus ligger på elevernas välmående - idrott för alla. Spenderade fredagskvällen med H och hans vänner för middag och god dricka i Linné. Välbehövligt med mys och nervarvning efter en intensiv vecka. Lördagseftermiddagen och även kvällen spenderades med mina underbara brudar i laget. Vi hade kick off för säsongen, nu är det bara för oss att lira för varandra och göra denna säsongen till the best ever. Sjukt taggad. Kvällen spenderades med bad och bastu, förljt av mat och desserter och massa underhållning från oss själva. Jag säger bara If I were a boy, even just for a day.......Tack tjejer för en galet bra kväll. Nu taggar jag för en ny vecka, over and out!!

Zumba

Publicerad 2011-01-24 21:06:29 i Allmänt,

Har spenderat kvällen på mitt träningscenter med lite crosstrainer för att mjuka upp framsida lår som inte riktigt är som det skall. Kunde inte hålla mig då det var ett Zumba pass samtidigt som jag var där. Tog det försiktigt och har inga känningar i låret så håller tumamrna för at det även håller i morgon då det vankas judoinspirerad fotbollsträning.  

För er som aldrig tränat zumba är det en dansbaserad träningsmetod som fokuserar sig på de latinska dansstegen, som exempel salsa och samba. Tillsammans med aerobicssteg bildar de en kombination som blir en dansworkout till latinsk musik. Det är otroligt skoj och det tränar hela kroppen, framför allt magen. I morgon får jag hålla mig för skratt, haha!

TwentyfouR - 110122

Publicerad 2011-01-24 14:35:30 i Allmänt,Som alltid finns ett speciellt pirr i magen när det vankas födelsedag.
Jag gillar att fylla år, att ha min alldelses egna dag. Födeledagen spenderades till en början på Borås Högskola för lite helgplugg för att sedan fortsätta dagen med Henke och hans kompis Dieter som monterade möbler. Under tiden förberedde jag en god smörgåstårta till mitt födelsedagskalas med familj och vänner som jag hade under gårdagen. På födelsedags kvällen var jag och älsklingen ute och åt på en mysig liten restaurang inne i stan. Jag valde kalvytterfilé till huvudrätt och citron chessecake till efterrätt. Mycket mumsigt. Tackar alla som förgyllt min helg med grattishälsningar och besök.
Nu är det ett helt år till nästa gång.

      Pluggvår

Publicerad 2011-01-19 20:16:30 i Allmänt,

Idag började en av två nya kurser och jag inser att det inte blir mycket fritid under denna termin. Naturvetenskap för tidigare åldrar innehåller salstentor hit och dit, hemtentor och labbrapporter och utöver det VFU-inlämningar och detta i en mängd som är tre gånger så stor som en "normal" termin. Ryktena säger att kursen är bra utifrån det syftet att man lär sig mycket men att den är tuff. Ser mer fram mot kursstarten på fredag som är idrott och hälsa. Eftersom jag är ett minifreak när det handlar om sport och idrott över lag ser jag fram mot den.  

Dumle, Snickers och Geisha dag!

Publicerad 2011-01-19 20:07:37 i Allmänt,

Förra veckan hade vi en sån där fantastisk dag som bara vi har! Mys på stan med lunch och shopping. Grabbarna står oftas ut med mig när det ska provas till höger och vänster och velas fram och tillbaka. I like!! Tog vårt pick och pack och for hem till Henke för en kopp kaffé. Simon åkte i förväg för han var kissenödig!! Så söt!! Hahaha. Det blev spontanklippning på båda killarna då Henke gått en trimmer i julklapp. Vi myste med massa choklad som Henke "lånat" från sitt godisjobb!! Mums!! Snickers är helt klart favoriten. Vilken är eran?

Så här fina blev de efter :)

Våren

Publicerad 2011-01-11 14:28:42 i Allmänt,Fylld med energi ser jag fram mot att glida igenom en fullspäckad vår. Närmast har jag två kursstarter att se fram mot. Denna termin skall jag studera på 150 % vilket gör att schemat tajtar till sig mer än vanligt. Jag skall läsa kurserna Naturvetenskap för tidigare åldrar och Idrott och Hälsa mot årskurserna 1-6. Spännande tycker jag. Annars fylls dagarna med fotboll som äntligenrar igång och jobb, framför allt på helgerna fram till April. Händelser inom närmasta månaden att se fram mot är födelsedagen, alltid lika spännande. Skall även på en tripp till Branäs med älsklingens familj för att glida lite bräda. Som jag längtar. Var så länge sedan jag stod på brädan. Hoppas jag har samma galna kvar att bara stå att åka rakt ner för att få upp en så hög fart som bara går. Då är jag helt själv i backen och de som anses vara där, ja de för helt enkelt flytta på sig. Hahaha!! Skulle dock behöva slippa och valla brädan, om det är någon som vet något bra ställe att göra det på i Göteborg är jag tacksam för tips. Har även införskaffat nya snowboard kläder så n kan jag vara ute hur länge som helst utan att frysa. I like!!

   Again and again

Publicerad 2011-01-11 14:06:43 i Allmänt,

Sitter hemma och är otroligt fokuserad. Har i alla fall fått lite skrivit under dagen på min hemtenta som är otroligt omotiverande. Hade det varit första gången jag skrivit en hemtenta av denna typ vet jag att det skulle varit otroligt motiverande. Men nu skriver jag en liknande hemtenta för jag vet inte vad i ordningen. Nackdelen med lärarutbildningen att de har inga varierande sätt att lämna ut en hemtenta. Det är samma struktur, samma frågeställningar som skall diskuteras. Ni tycker säkert att men skriv den bara så är det över. Men det är så omotiverande just nu att bara sitta och ordbajsa, för det är exakt vad tentan innebär. Myser i alla fall i soffan med min OnePiece som jag anser vara succé julklappen och min nya fina PC där jag även kan använda en HDMI sladd:-) Lycka att äntligen ha grejer som underlättar vardagen. Ett trådlåst tangentbord kanske skall inskaffas snart. Några timmar till med skrivande och sen bär det iväg till säsongens första träning. Here we go again med en ny försäsong. Weeiii, jag är taggad och motiverad till träning, och hoppas att säsongen 2011 skall bli ett topp år utan sjukdomar och skador. Peppar, peppar. 2010 stryker vi helt.

Lunch paus snart.....Big is nice!

Myran is back :)

Publicerad 2011-01-09 23:39:09 i Allmänt,

Helgen har bestått av jobb, jobb och åter jobb. Tur att en av dagarna bestod av jobb med Carro :) Skulle på födelsedags kalas på lördagkvällen men jag var helt slut efter veckan som även den bestått av jobb och en påbörjad hemtenta.Fredagskvällen livades upp då Jag "Myran" och Karro "Kotten" skulle ut på AW. Har inte träffat denna underbara människa sen tidigt i höstas vilket är skandal!!! Skärpning på detta! Hade en ur mysig kväll på Rumpan Bar på Linnégatan. Under kvällen anslöt sig även min ur mysiga pojke.
 


   

Svinalängorna

Publicerad 2011-01-06 13:41:32 i Allmänt,

Nämnde under gårdagen att jag skulle se filmen Svinalängorna. Filmen speglade en verklighet som tyvärr många barn och ungdomar lever i. Jag var berörd och hade ont i magen efter filmen. En sevärd film, dock enformig samtidigt som den speglade en vardag där alkolism är det centrala i vardagen med alla dess följder för resterande personer så som barn som lever i ett hem där barnen blir föräldrar för att istället ta hand om sina föräldrar. Tankvärd film. 

"NK"

Publicerad 2011-01-06 13:28:42 i Allmänt,

Vi var två av alla personer som gått upp denna morgon för att spana in vinter realisationen på NK. Trodde inte i min vildaste fantasi att det fanns så många personer som hade svarta nycklar i Göteborg. Men skit vad blind och blåögd jag är, "pappa betalar". Kön sträckte sig från ingången bort förbi Kopparmera. Tippar på mellan 300 - 400 meter lång köbildning i ett snöigt och kallt Göteborg. Vi kom i alla fall hem med några påsar. Dagens fynd blir absolut mina nya jeans och en skön singoalla till sommaren/våren. Avslutade morgonens shopping med en god lunchbuffé. Mums!!   

BLSB

Publicerad 2011-01-05 15:25:18 i Allmänt,

Har en mysig dag i snökaoset. Steg upp tidigt för att köra Henke till jobbet för att jag skulle kunna ha bilen idag. Hade dock inte räknat med detta underbara snöväder. Så länge folk inte har bråttom på vägarna fungerar det. Trots det tycker jag det är svårt att begränsa hastigheten. Fort ska det gå. Har varit och besök Bebis idag. Fina Felicia som redan har börjat krypa och ställa sig själv upp. Knappt 7 månader gammal. Fick mig även en pratstund med mamman Christina. Trevlig som bara den. Sen bar det vidare i snökaoset till Lindholmen för att Luncha med Henke. Mysigt avbrott i vardagen att mysa även under dagarna då vi oftast är på olika håll som arbete eller plugg för min del. Stannade även inne i stan på vägen hem för lite ögonSopping men fick ändå med mig en tisha och en bomullströja från HM. Kvällen erbjuder Bio med en nyfunnen vän på StenaLinejobbet. Vi skall se Svinalängorna med Noomi Rapace och Ola Rapace i huvudrollerna. Hoppas på en härlig svensk film eftersom jag älskar svenska långfilmer.Dagens "What to do list"

Publicerad 2011-01-04 12:21:06 i Allmänt,

Att göra den 4/1

Ta mig upp ur sängen
(trött som bara den efter 2 kvällspass som aktivitetsledare)

Rapportera tidrapport för arbetade timmar i December
(och ta mig till kontoret för att lämna det)

Hämta ett paket som väntar på mig
(varför kan inte paketen komma direkt till dörren??)

Hoppas på att komma på en bra idé till min hemtenta
(förhoppningsvis börja skriva)

Lämna hemnycklarna till min älskling
(någon hade huvudet på skaft i morses:)

Sedan ta mig själv till jobbet för ännu ett arbetspass.
(Jag är så duktig, suck)

Nu känns det att jag har jobbat alla mellandagar och alla dagar efter nyår. Tror min hjärna skulle behöva ett break för att kunna fokusera på skolan. För just nu är den inte i plugg form. Men jag är glad ändå, som alltid :)

101231

Publicerad 2011-01-03 11:47:39 i Allmänt,

En fantastisk dag.

Började dagen med att ligga kvar alldelses förläge i sängen:) Mysig som bara den och bråttom fick vi eftersom eftersom ingen av oss hade förberett packning inför dagens road trip.Efter ansiktsmask, laddning av kameran, kontrollerat att påsarna som vi rånade systemet på vara med kändes det skönt att lämna lägenheten. Destination: Ulricehamn - Marbäck - Jönköping.
Resan innebar nyårsfika hos Farmor var lika mysigt som alltid. Hembakat och gott kaffe. Sen åkte vi vidare till mina föräldrars hus för att hämta min bräda. Länge sedan jag såg den. Dock ska jag inte åka något som är planerat innan sportlovsveckan. När vi önskat Gott Nytt År till dem for vi vidare mot Jönköping för att möta upp Per och Anna inför nyårskvällen som tillbringades tillsammans med ett gott gäng, tre rätters, lekar och skön sång.

Matsedeln

Förätten
Ryska bliner; Bovetestekt pannkaka med löjrom, cremé fraiche, rödlök, dill och citron.

Huvudrätten
Kallt örtmarinerat kött med stomp av potatis.

Efterrätt
Chessecake med passionsfrukts överdrag.

                                         


God Fortsättning till er alla och önskar er ett härligt 2011.


Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela