Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

the storm - Simone

Publicerad 2013-10-28 22:26:00 i Allmänt,

 
 
Idag blev vi ombedda att gå från jobbet tidigare pga stormen Simone. Under eftermiddagen regnade det mest och blåste som det brukar göra här i Göteborg. Runt åttatiden började det blåsa rejält. Till en början är det ganska mysigt med busväder men efter en stund när det bankar och slår i balkongen och blåser i öppna spisen tycker i alla fall jag att det blåser lite väl bra. Nu ska jag krypa ner i sängen och se ett avsnitt av Revenge. Okej, lite mysigt är det:) Kanske......

v.34

Publicerad 2013-10-28 22:21:04 i Allmänt, Gravid,

Vecka 34 (33+2)
 
Veckorna går otroligt fort, ändå känns det som om tiden står stilla. Egentligen är det bara några dagar kvar. Snart har vi en liten gullunge hos oss som alltid kommer att tillhöra dig och mig .
 
Du har redan vänt dig och börjat göra dig redo men vi hoppas att du stannar i magen några veckor till. Du sparkar och buffrar och vi kan se dina rörelser utanför magen. Alla värden är bra och SF-måttet ligger på 30.
 
Jag mår bra och känner mig fortfarande väldigt rörlig. Det tackar vi för. Kom på mig själv att springa över skolgården då regnet har vräkt ner större delen av dagen. På kvällarna pulserar det lite i fötterna och då brukar din pappa massera dem. Det är skönt, då somnar både du och jag.

helgen

Publicerad 2013-10-28 22:05:24 i Allmänt,

 
 
 

Vi har haft en hemma helg i Göteborg. Åh, vad skönt det har varit. Vi har börjat kika på en ny serie som heter Hell on wheels. Hittills verkar den lovande. Lördagen bjöd på långpromenad samt lite shopping och lunch på stan. Uppskattar mer och mer de små stunderna då vi egentligen inte har någonting planerat men ändå hittar på små saker som förgyller vardagen. På kvällen firade vi Johanna som fyllt år. Vi besökte nyöppnade restaurangen, The Barn. En americanskinspirerad restaurang som jag verkligen kan rekommendera. Jag åt deras biffsallad, kött på en bädd av sallad, säsongstomater, avokado och avokadokräm. Till det beställde jag också in majskolvar. Måste gå dit snart igen!! Någon som vill hänga på?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild lånad från
instagram: @frokenfloden 
 
 

moments of happiness

Publicerad 2013-10-26 10:38:40 i Allmänt,


Glömde att ta med mig kameran från Värmland förra helgen, och när jag nu på morgonen skulle plocka upp min usb-kabel så satt det två hjärtan på påsen. Fick ett stort leende på läpparna. Mitt ena hjärta ligger fortfarande och sover och det andra sparkar i magen .
 
 
 

bästa stunden på dagen

Publicerad 2013-10-26 10:28:06 i Allmänt,


 

Jag kan sitta vid frukostbordet hur länge som helt och bara njuta av min kopp thé eller kaffe. Några tända ljus och ett magazine. That's my morning. Denna morgonen fastnade jag för artikeln om vår prinsessa. Nygift, gravid och med ett hjärta för att rädda ett barn. Det är mycket möjligt att det är mina gravidhormoner som tyckte att artikel var både djup och rörande, men budskapet är tydligt. Vi är inte mer än vad vi är men att sträcka ut en hand för att hjälpa någon annan, det kan alla göra oavsett om det är du eller jag .
 

Inredningsinspo

Publicerad 2013-10-26 09:54:07 i Allmänt,

 
 
Finns så mycket fina inredningstidningar att bläddra i. Sitter och drömmer mig bort och i tanken har jag redan flyttat in i vårt hus. L.Ä.N.G.T.A.R. I går köpte jag en fin enkel vit trähäst. Jag hoppas att den kommer att hitta sin plats i huset. Den skulle vara väldigt fin tillsammans med mina två dalahästar som för tillfället ligger nerpackade någonstans eller kanske de är hemma hos mamma och pappa. Måste undersöka detta närmare.

hemkunskap

Publicerad 2013-10-23 20:17:26 i Allmänt,


Idag har vi haft hemkunskap i klassrummet!! Det var helt klart en trevlig utmaning att ha just ämnet hemkunskap med mina 27 elever (3:or, 4:or och 5:or). Ivriga var alla och att baka chokladbollar är ju både roligt och väldigt gott. Hemkunskap har de egentligen inte förrän i årskurs 6 men detta var väldigt trevligt så det kommer vi göra om. Ge mig gärna tips på vad man kan laga eller baka enkelt utan spis eller ugn.
 

tiocentimetare

Publicerad 2013-10-22 22:00:00 i Allmänt, Gravid,

 
By the way känns det som om dagarna rusar förbi.
Magen växer och snart är du här, vårt lilla troll ♥.
Idag kände jag mig extra fin och firade med att ha på mig klackar på fossingarna.
Tänk att jag fortfarande kan ha på mig mina tiocentimetare. Vardagslyx!
 
Puss på er .
 

tisdag

Publicerad 2013-10-22 21:58:20 i Allmänt, Gravid,

 
Var uppe tidigare än tuppen idag (04:15). Hann att titta på ett avsnitt av både Revenge och Hart of Dixie innan jag gick till jobbet. Galet. Jag och liten i magen höll varandra sällsakp. Eftermiddagen eller egentligen kvällen spenderades med min fian vän Emma. Vi skulle egentligen ta en härlig långpromenad men när vi sågs var vi båda halvsega och hungriga. Vi tog en promenad ner till avenyn och unnade oss varsin god macka och en stor kopp thé. Blev också en liten chokladbit till efterrätt. Mums.
 
 
 
 

Trädgårdsäpplen

Publicerad 2013-10-20 18:13:39 i Allmänt, Gravid,

Trädgårdsäpplen i mängder.
 
Ingrid Marie
 
Belle de boskoop är helt klart en favorit.
 
Jag och liten i magen ♥.
 
Henke och hans morfar.

Helgen har gått i rusande fart. Dagen har blandats med både regn och rusk med några solglimtar kring lunch.
Regnpromenad, äppelplock och god söndagsmiddag stod dagen för. Jag och svärmor har också plockat fram tre mönster. Två mönster på stickade tröjor och ett mönster på en filt. Hoppas, hoppas att de kommer bli lika fina i verkligheten. Vill ni se?
 
 
 

 

Årets sista höstdag!?

Publicerad 2013-10-19 23:25:00 i Allmänt,


Gaahh, skrev ett långt inlägg och all text försvann:/ Kanske dags att krypa ner i sängen.
 
Kan detta varit årets sista höstdag!? Har hört att det väntas snö eller snöblandat regn i morgon. Vi passade iaf på att byta till vinterdäck, lägligt med tanke på att det kommit endel snö i vårt avlånga land.
 
Jag och H har gått en lång och härlig promenad. Det var endast fyra grader ute men solen lyste härligt varmt precis innan lunch. Vi avslutade promenaden tillbaka med ett stopp på Kapphal. Är så svårt att motstå Newbie´s fina babykläder. Slutade med att vi köpte en creméfärgad dress med bruna knappar:)
 
Vi har ätit en god födelsedagslunch då svärmor fyller år idag. Den bestod av olika pajer, flera sallader och så klart tårta till efterrätt. Efter lunch var vi ute i trädgården och krattade lite löv och plockade in en korg med äpplen. Höstäpplen är så gott. Mumms!! 
 
 

Early morning

Publicerad 2013-10-18 05:06:13 i Allmänt,


Bebis har under den senaste tiden fått för sig att det är fantastiskt att vara vaken väldigt tidigt på morgonen. Jag har för länge sedan gett upp att försöka somna om. Vad har jag för mig på morgonen? Jag bläddrar i olika magasin, dricker te och tittar på nyhetsmorgon. Passande, morgonen till är, fannas Sofis mode i brevlådan. Glömde visst ta in posten igår. Tur för mig. Morgonen är räddad. Funderar även på att ta en morgonpromenad innan det är dags för jobb!? 
 
I eftermiddag åker vi till Värmland. Jag hoppas på fint väder och många långpromenader .

Hösttröja

Publicerad 2013-10-17 18:43:00 i Allmänt, Gravid,

 
 
Gillar verkligen min nya tröja (Lindex).
Den är enkel, varm och mysig. Helt klart en ny höstfavorit.
Dock fäller den så man kan ju tro att det bor en katt eller hund här.  

PoP

Publicerad 2013-10-17 18:30:00 i Allmänt, Gravid,

 
Jag smälter. Alla små söta barnkläder. Har hittills inte köpt så mycket kläder till liten. Har  däremot investerat i en ny vindflecce från PoP eftersom jag tror att det kommer bli lagom att ha i vagnen tillsammans med täcke och kudde eller en åkpåse. Häromdagen fyndade jag en PoP-flecce, lite större storlek. Perfekt att ha i slutet av vintern och tidig vår.

131015

Publicerad 2013-10-16 01:25:00 i Allmänt, Gravid,

 
 
Idag den 15 oktober 2013 bestämde jag mig för att återuppta bloggen. Jag har saknat att den ett tag :)
Nu har det ploppat upp massor av inlägg och det är väl mest för att jag själv vill samla årets alla händelser. Har haft en del dötid hemma i två dagar då jag varit hemma från jobbet eftersom jag inte varit helt fit for fight. Men i morgon är jag tillbaka med ny energi.
 
 
Jag idag under min och Johannas kvällspromenad.
 
 Vecka 32
Här är jag påväg mot Foxes för att se landskampen mellan Sverige - Tyskland.
 
 
 
Härlig avslutning på en helt okej dag.
Synd att resultatet inte gick vägen för Sveriges del.
 
 
 

En helg i Malmö

Publicerad 2013-10-16 01:09:00 i Allmänt, Gravid,

 
Sista helgen i september spenderade vi två härliga dagar i Malmö hos Gabriella och Philip.
 
 

VI passade på att gå till Emmakliniken för att se på vår lilla bebis.
Som vi längtar efter att få träffa dig.
 
 

Vi har köpt hus!!

Publicerad 2013-10-16 01:02:37 i Allmänt,


Helt seriöst! Vi har köpt världens finste hus.
Vi har också sålt våran lägenhet. Detta känns helt galet.
I februari flyttar vi alla tre och blir Mölndalsbor.

Helgbesök

Publicerad 2013-10-16 00:57:00 i Allmänt, Gravid,

 
Besök av Anna och Per. Vi spenderar en dag på Liseberg.
 
 
Vecka 26
 
 
Vi fortsätter att njuta av det fina vädret.
Här promenerar vi vid Delsjön.
 

RUL

Publicerad 2013-10-16 00:16:00 i Gravid,

När vi kom hem från Grekland for vi raka vägen till Östra sjukhuset för rutinultraljud.
Allting såg bra ut och det var en härlig känsla att få se vårt lilla knytte. Efter rutinultraljudet berättade vi för alla att vi väntar barn. Såklart visste våra närmsta familjemedlemar och vänner redan detta.

Grekland - Rhodos

Publicerad 2013-10-16 00:12:31 i Allmänt,

 
 
Rhodos 2012 bjöd på en hel del upplevelser så som Scuba diving.
I år, juli 2013 valde vi att bara slappa och njuta av sol och bad.
 
 
Shopping på Landvetter.
 
 
Eftermiddagsmys
 
 
 Här var jag i vecka 18.
 
 

 
Kärlek ♥

Skolavslutning och grill

Publicerad 2013-10-15 23:50:00 i Allmänt,


Så här såg jag ut på årets skolavslutning 2013. MIna elever tyckte att det var väldigt konstigt att jag inte hade kläning på mig. Dock hade jag full skå med att inte visa min lila bula för eleverna. Visserligen var jag i vecka 15 men kände att jag inte riktigt ville berätta på skolan ännu.
 
 
Skolavslutningskvällen avslutades med grillning i Slottsskogen tillsammans med fina Mossentjejer.
 

Ny friss

Publicerad 2013-10-15 23:18:26 i Allmänt,

 
I juni åkte mitt långa hår av. Jag gillar det, samtidigt saknar jag mitt långa hår.
Men behövde verkligen klippa det då det var sååå slitet.
 

CK

Publicerad 2013-10-15 23:15:40 i Allmänt,


Min älskling vet vad jag vill ha.
 
Bortskämd? JA, ibland :)

Underbara vår

Publicerad 2013-10-15 19:56:36 i Allmänt,


Våren kom till Göteborg och det blev härliga dagar med bland annat uteserveringar, långpromenader och Eldsjälsgalan. 

Branäs & Trysil

Publicerad 2013-10-15 19:45:28 i Allmänt,

 
 
Í februari varje år åker familjen Alfredsson på skidsemester. De senaste åren har vi hamnat i Branäs som erbjuder skidåkning både utför och på längden. Vi hade fantastiska skiddagar.
 
I mars styrde jag och Johanna bilen mot Trysil för flera härliga skiddagar.
Sol, härliga backar och perfekt sällskap.
 
 
 

Sthlm - vänner

Publicerad 2013-10-15 19:24:00 i Allmänt,

NU - 2013

I februari åkte jag och Anna till Stockholm för att hälsa på våran fina vän Madeleine.
Denna helgen fick vi även veta att lilla Tova låg i Annas mage.
 

DÅ - 2001
 

26

Publicerad 2013-10-15 17:07:53 i Allmänt,

 
I januari fyllde jag 26 år. Inte visste jag då att detta skulle bli det bästa och mest händelserika året hitills i mitt liv.
 

Fina presenter fick jag.
 

Bland annat detta fina armband från Dyrberg/Kern.
 
 
åh så en hälsning från mina fina elever

Nytt jobb två gånger om

Publicerad 2013-10-15 16:14:52 i Allmänt,

 
 
Jag började i augusti 2012 nytt jobb som klasslärare i en årskurs 3. Dock valde jag att byta arbete för att slippa pendla och arbeta närmare hemma. Från januari 2013 är jag klasslärare i en montessoriklass, 345 och jag trivs fantastiskt bra.  

Bröllopshöst 2012

Publicerad 2013-10-15 15:50:55 i Allmänt,

Anna-Karin & Jonas
 
 
 
Gunhild & Eirik
 
 
Frida & Joel
 
 
Älsklingen och jag hade en fantastisk bröllopshöst 2012

Ny fas i livet - 2012

Publicerad 2013-10-15 15:23:00 i Allmänt,






Eftersom jag om två veckor lämnar studentlivet och tiden med extrajobb bakom mig, ger jag mig nu in i arbetslivet på riktigt.




Hösten 2012 kommer bli en av de bättre och händelsefullaste på länge. Almanackan är redan fullteckand.




Inom den närmsta månaden har ni mina kära vänner bland annat 3 bröllop att se fram emot, barndop och en fantastisk tjejhelg. Lägenhets- och bilköp står för dörren och framför allt mitt nya jobb som lärare.




Detta skall bli otroligt spännande. Hänger ni med?!

Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela