Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

Solenergi

Publicerad 2011-03-31 14:25:48 i Allmänt,

Det är inte bara växter som är beroende av solenergin för att de skall kunna leva med hjälp av fotosyntesen, även vi människor behöver solenergi för att få extra energi, ett piggare humör och en extra spark i baken för mentalt förbereda sig på kommande moment. Tråkiga och jobbiga föreläsningar blir plötsligt roliga och luncherna spenderas utomhus tillsammans med alla pigg och glada människor. Ingen är arg och butter när det är sol.

I dag när jag kom till skolan hade vädret slått om och åter igen har regnet nått vår stad. Hur var humöret hos min kära klasskamrater idag? Åå, har sovit dåligt, är trött, vad jobbigt att föreläsningen blev inställd och vidare. Suck, pust och stön. Hade det varit sol denna dag hade alla varit överlyckliga och sprungit ut i solen, pigga och glada.


´Vardagslyx

Publicerad 2011-03-31 14:15:44 i Allmänt,

Morgonen till ära var jag uppe med tuppen för att bli bjuden på frukost av Stina. I hennes hus finns en resturang, där studenterna betalar en subventionerad peng för att få äta dagens måltider. Lyxigt att kunna välja mellan olika sorters yoghurt, müsli, gröt, ägg och brödsorter. Vardagslyx sätter en guldkant på tillvaron och dagen kunde inte börjat bättre. Tack!!

Fynd

Publicerad 2011-03-31 14:10:01 i Allmänt,

Missade helt bokrean i år då den var aktuell, inte för att jag hänger på låset andra år för att köpa de böcker. Idag hade de 50 % på det redan nedsänkta priset på de böckerna som fanns kvar från bokreans start. Spanade efter Lisa Marklunds senaste roman/deckare Postcard killers och längst in i hörnet fanns ett exemplar. Fyndade även Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld och en bok om Rymden som jag tror kommer till användning i mitt kommande yrke som lärare. Samanlagda priset för alla tre böcker blev 109 kr.

Svensk sommar...

Publicerad 2011-03-29 21:35:02 i Allmänt,

Lillebror har under det senaste året varit icon för en rad olika förtag och det senaste är för klädmärket NN07. I månadens nr av Café visas en samling av vårens och sommaren hetaste plagg från olika klädmärken för både män och kvinnor. NN07 har ett eget uppslag i tidningen där två av deras outfit's visas genom 'lillebror' och hans kollega. Sjukt nice bild, snacka om att börja längta efter sommaren.Lillebror på taket i en nykvaddad bil:-)


Svensk sommar i kohagen när den är som bäst.
Gitarren är king på sommaren en varm sommarkväll.


Aprilnummret av Café

Lustigt med mål

Publicerad 2011-03-29 19:58:18 i Allmänt,

Sportkväll som det är spelar även fotbollslandslaget Em-kvalmatch på Råsunda mot Moldavien. Svenskarna måste vinna matchen för att ens ha en chans att ta sig till EM-slutspel. Matchen är i gång och Lustig har gjort sitt första mål i blågult och Zlatan har missat en straff. Orutinerat att lägga straffen själv när det var han som blev nerdragen. Regel nr 1; Den spelar som blivit nerdragen skall aldrig lägga straffen. Psykologi. Hoppas att det blir en målkavalkad i andra halvlek genom att svenskarna börjar lira boll på riktigt. Förväntar mig inget skönspel egentligen men några sköna mål skulle inte sitta fel.


Mikael Lustig debuterar som målskytt i landslaget.

Matchen slutade 2-1. Sebastian Larsson gjorde Sveriges andra mål. Viktig seger för att hänga på i striden om EM-platserna.

Slutspel

Publicerad 2011-03-29 19:48:19 i Allmänt,

Just nu pågår slutspelet i hockey mellan Skellefteå-Luleå och resultatet i kvällens match är i skrivande stund 1-0. Eftersom HV71 har lämnat slutspelet håller jag tummarna för antingen Färjestad eller Luleå ska ta hem pokalen. I Luleå har vi Ulricehamnskillen, Sebastian Meijer, och därför håller jag några extra tummar för att de skall vända resultatet mot Skellefteå ikväll. Färjestad är redan i final och det skulle sitta fint om de fick möta Luleå i sista slutspelsomgången i kampen om SM-bucklan.


Sebastian Meijer

Matchen slutade 2-0 till Skellefteå och de tar ledningen med 3-2 i bäst av sju matcher. Än finns det hopp!!

Geggiga gubbar

Publicerad 2011-03-29 19:32:52 i Allmänt,

Är inget fan av skolan dessa dagar. Har en gammal geggig gubbe/lärare/föreläsare som jag inte riktigt kan greppa och undrar om han gillar att göra livet surt för oss studenter. Han terroriserar oss genom hemska rapporter som är meningslösa och svarar med frustrerande kommentarer som saknar relevans till ämnet. Hur relevant är det att skriva fyra rapporter på två veckor som bevisar att jag kan rita modeller av molekyler.

Naturvetenskap är ett ämnen som man antingen älskar eller hatar. När jag själv gick i skolan tyckte jag att ämnet var okej men inte mer. Nu när jag själv skall bli lärare inser jag hur viktigt det är med en lärare som kan sin sak och som vet vad han/hon pratar om. Idag hade vi en föreläsare som var grym, vilket gjorde att jag åter fick tillbaka hoppet.


Klassen tar en behövlig kaffepaus.

Sommargrisar

Publicerad 2011-03-28 18:40:49 i Allmänt,

Vi bybor som är uppvuxna utanför stan vet att det finns grisar som är rosa, bökar i leran och slaktas till jul. Vad jag inte visste var att det finns sommargrisar. Under dagens seminarium vek jag mig dubbelt då våran seminarieledare berättade att han hade beställt två sommargrisar. Dessa grisar väger 30 kg när de levereras till hans sommarställe i juni. Dessa grisar går upp 1kg per dag och när första natten med minusgrader kommer skjuts dem för att sedan bli griskött och julskinka. Dessa grisar springer fritt, äter gräs och kokta potatisar, råa är inte bra för magen. Han smörjar in dem med solkräm varje morgon för att de inte skall steka fläsket och sedan ligger de där som vilken badgäst som helst och steker i solen. Någon som blir sugen på att skaffa en sommargris?

Premiärlöp

Publicerad 2011-03-28 18:31:14 i Allmänt,

Ännu en dag i vårens tecken och jag kan inte annat än att njuta. Blev promenad till och från skolan idag. Skönt att kick-starta dagen med frisk luft. När jag kom hem drog Stina med mig på en löptur genom Guldheden, Johanneberg, Landala, ner till Slottsskogens stigar och tillbaka mot Guldheden. Jag anade på förhand att hon är löpstark och uthållig, vilket jag fick erfara. Efter 7 km i högt tempo, i alla fall för min korta ben, kände jag att kroppen dog. Bokstavligt. Traskade sista kilometern hem, men är nöjd över att kunna träna igen även om det inte är som för. Börjar i små doser för att förhoppningsvis kunna köra fullt till sommaren. Uppbyggnadsperioder är sega men jag är peppad som bara den. Håller vädret i sig kan gymkortet slänga sig i väggen och löpskorna kommer springa många mil. För se hur hälsenor och benhinnor mår imorgon för nu är de stela :)


Svettig och nöjd i blåsten på balkongen en solig vårdag.

Helgen i sin helhet

Publicerad 2011-03-27 19:32:09 i Allmänt,


AW kväll på biljardpalatset.Efter en härlig promenad avslutade vi med fika och fantastisk
utsikt i Guldhedstornet.


Rekommenderar restaurang Angelo som enligt mig är en av stans bästa.
Restaurangen ligger på Skånegatan, Göteborg.

En helg som bjöd på AW, en solig lördag med resturangbesök på Angelo, biobesök och ett arbetspass. Nu väntas kvalitetstid med mitt hjärta med mymat och film. Hoppas ni också har haft en mysig helg och njutit av vädret.

Fredag - SOlen är som dagen!

Publicerad 2011-03-25 14:51:50 i Allmänt,

Helt klart bästa dagen på veckan. Känner mig nöjd och glad efter veckans arbetsbörda. Skickat in två rapporter för granskning som handlar om förbränningsprocesser samtidigt som jag har haft praktik på världens bästa skola. Har även spenderat pengar på ett träningskort så hoppas på att komma igång med träningen igen. I går kom älsken hem med fantastiska nyheter som ska firas i kväll. Morgondagen kommer även den att bli fantastisk och älskens familj kommer på besök.

Nu skall jag möta min fina bästa AIDA :)Önskar er alla en härlig helg :)

Deep as red can be

Publicerad 2011-03-22 19:53:07 i Allmänt,

Skulle ju bara äta en fralla till. Skar mig i fingret. DJUPT! Har försökt att stoppa den röda rinnande sörjan i en timma. Frallan föll dessutom i diskvattnet :/ Tur att jag försåg mig med plåster från lärarförsäkringar på mässan i skolan, medan alla andra tog nyckelringar i fina neonfärger. Tur att jag förutsåg att plåster är bra grejer.

Studiebesök

Publicerad 2011-03-22 19:47:12 i Allmänt,

Vi var på studiebesök och besökte avfallskraftvärmevärket i Sävenäs. Sopförbränning är otroligt facinerande. Snygga som få var vi med.Weekends

Publicerad 2011-03-22 19:44:11 i Allmänt,

Vill ha helg igen. Då är älsken hemma. Ingen skola. Lite jobb. Mys. On my way to finish my report. Skall bara skriva klart mina modeller av molekyler och formelenheter. Ser jag fram mot att veckan snart är över. Bara onsdag, torsdag och fredag kvar.

 
En härligt dimmig bild från helgen som var :)

 
Är även sjukt nöjd med outfiten för kvällen.
Shortsen är framme för att stanna.

Godkänd

Publicerad 2011-03-21 22:09:23 i Allmänt,

Efter helgens bravader är jag Godkändstämplad i rumpen.
Nu behöver jag inte hållas i koppel längre:)

Galet nära

Publicerad 2011-03-21 22:00:35 i Allmänt,

Upptäckte i fredags att jag och min klasskompis Stina bor 4,5 minut i från varandra här uppe i Guldheden. Galet bra tyckte vi och bestämde att nu traskar vi ihop till skolan. Skönt med morgonpromenader. Ikväll har vi pluggat förbränningsprocessen av sopor. Weeeii, tur vi är två.

Den sanne vännen visar sig i nödens stund:) Bättre att komma på det nu med tre månader kvar att studera ihop än inte alls :p

Humöret är som vädret; TOPPEN

Publicerad 2011-03-17 15:38:03 i Allmänt,

Har avverkat flera olika moment under dagen vilket känns fantastiskt. Har blanda annat lagt energikursen bakom mig och lämnat in en skriftlig planering om ämnet Rymden. Ser fram mot dagens fotbollssträning och i morgon skall jag spela årets första match. Är på bra humör och jag är frisk:) Äntligen!! Ikväll när jag kommer hem från träningen har H kommit hem. Längtar som bara den och det bästa av allt, jag får mysa och sen somna på axeln :)

Fick fina komplimanger för min klädkombination idag och att jag alltid ser uppiffad ut:) Blev jätteglad. Tänka vad några ord kan göra:)

Nu tänker jag ta med mig laptopen ut på balkongen och njuta av solens strålar:)Favoritplatsen när det är fint väder.Vår grillplats, snart är det sommar och massa grillkvällar.Dagens outfit:)Solen är över allt :)

Abstinens efter teknikens underbara uppfinningar

Publicerad 2011-03-16 16:28:56 i Allmänt,

Har varit utan Tv och mikro i tre veckor nu. Helt galet. Det är inte så att vi inte har någon tv, för det har vi men bor man i betonghus måste man ha en speciell boxer. H behövde en mikro i Oslolgh:n och min mikro befinner sig på gräddlyan. Åh, idag när jag kom hem från skolan och skulle värma min matlåda som jag inte hann äta tidigare, slog det mig, just det, ingen mikro idag heller. Längtar till Tv:n blir inkopplad och framför allt efter en mikro så jag kan värma min mat :) Hur klarade man det förr :P

Är förutom tv och mikro sjukt nöjd över att vi har tvättmaskin i lägenheten. Stort plus.

Årets första dopp...

Publicerad 2011-03-09 23:02:30 i Allmänt,

... för imorgon hoppar jag i älven. 0 grader sägs det vara bland isflack och vilsna fiskar. Nyfikna på vad jag ska göra? Håll span här på bloggen, bilder kommer inom kort.

Imorgon är det äntligen torsdag och då har jag mitt hjärta hemma igen. Ögonen himlar, hjärtat slår volter och jag är lycklig.


Branäs

Publicerad 2011-03-08 09:22:41 i Allmänt,Sista långhelgen i februari, torsdag-mån, spenderade jag tillsammans med älsklingens familj uppe i Branäs.
En helt fantastisk känsla att åter stå på brädan och glida nerför backarna. Känslan var total. Att sedan få en hel helg utan måsten och bara mysa, spela spel och äta god mat var helt fantastiskt. Vi avslutade helgen i H's lägenhet i Oslo med film och mat och jag fick träffa min trollunge, Ellen. Den måndagskvällen var det tufft att sätta sig på bussen mot Göteborg eftersom det skulle dröja ända till torsdag innan H kom hem igen och jag började även känna mig krasslig. Finns egentligen ingen anledning att deppa för jag är lycklig och glad över mitt liv nu. 
                
          

   

:/

Publicerad 2011-03-04 17:28:53 i Allmänt,

.....och vi börjar om igen, som om det aldrig vore nog. Finns snart inga krafter kvar till att vara sjuk, vill göra så mycket, ser fram mot saker men får ofta omplanera eftersom jag var och varannan dag vaknar med feber eller någon annat dumt namn på sjukdomar. Denna veckan har det varit tre dubbelt. Hade en toppen helg och för det skall jag straffas, or what??!! (mer om det senare när jag hittar min kamera sladd). Hade sett fram mot denna vecka med fotbollsträningar, match, marängswiss a la "Gunnar" Henke som fyllt år, en rolig praktikvecka. Istället har jag plågat mig igenom praktiken med magsmärtor, hög feber och en svullen vänsterkind. Har spenderat mer tid i sängen på dessa fyra dagar än vad en normal person gör på två veckor. Efter ständig sjukdom sen jag vet snart inte hur många år tillbaka, de tre senaste har varit sjukt sjuka, börjar hoppet sina. Min H är hemma för helgen och jag känner mig som världens deppigaste, där alla planer strykas. Är det någon som har någon "mormorskur" på lager som ger mig ett nytt immunförsvar. För NU är jag deprimerad. Ni som känner mig vet att jag är inte deppig, jag har massa energi tills den tar helt slut och sen fylls den på igen och igen. Jag vill skratta, dansa och sjunga falskt. Jag vill ha en frisk version om av mig själv. Är det nu jag skall knäppa händerna och be en bön till vår Fader?!!

Käre Gud,
Jag vill bli frisk, gärna nu.
Jag lovar att vara snäll.
AMEN

Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela