Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

Snart Jul...

Publicerad 2010-11-23 21:54:46 i Allmänt,







Idag är det exakt en månad kvar till dagen före och ikväll är jag nästan lika pirr i magen som dagen innan julafton. Har julstökat och myst. Peppakakor har bakats och adventsljusstaken är pyntad. Det gör saken ännu bättre att det även finns snö utanför fönstren. Mysigt :)

Underbara dagar i Oslo

Publicerad 2010-11-20 15:18:52 i Allmänt,

Helt spontant bestämde jag mig för att följa med till Oslo i måndags när erbjudandet kom. Ångrar det verkligen inte då jag fick två fantastiska dagar med snö, sol, Ellen m familj, Maria och min roadtripkompis som skulle upp och jobba.

Tisdagen böjade med en härlig frukost bestående av fruktyoghurt och pannkakor. Kan det bli bättre när jag är den som skulle kunna äta pannkakor även på nobelmiddagen. Tog på mig bekväma kläder för en långpromenad i strålande solsken och snö som knarrar när man sätter ner fötterna. Besökte gammla minnnen och framför allt området kring frogner. Eftermiddagen spenderade jag på ett litet mysigt café på nationalteatern med Maria som är den enda från ursprungs gänget som fortfarande är kvar. Var så kul att ses trots att det bara var två måndaer sen sist så finns det alltid tusen saker att berätta och diskutera. Kvällen spenderade jag med min resekompis då vi bestämde oss för att pröva Oslos restauranger då mat inte är något som norrmännen är speciellt kända för. Vi valde en restaurang som heter D/S Lousie som ligger på Aker Brygge. Där valde vi att prova deras hjortfilé med blåbärssås, kantareller och röstipotatis som är ungefär som svensk potatiskaka. Vi avslutade middagen med en fantastiskt god ostbricka och massa roliga konversationer.

Onsdagen hade jag och Ellen bokat dejt hela dagen. Hon var helt exalterad under morgonen då jag lovat att hon skulle slippa att gå i barnehagen och istället följa med mig till ett badhus. Vi valde ett badhus i utkanten av staden som heter Naderudbadet och ligger i Bekkestua. Vi bada, hoppa och plaska i mellan bassängen och ibland undrar jag om jag någonsin kommer att bli vuxen. När det var dax att gå var det en aning svårare att få med min lilla dam men efter ett tag insåg även hon att mat behöver magen och det vore ju hemskt om alla syskon fick att upp efterrätten som skulle serveras hemma efter maten. Både jag och Ellen somnade en stund var på bussen hem. Tänk vad jobbigt det är att leka en hel dag. Det är inte nådigt vad jag har saknat min lilla prinsessa:)



































Oslo är en del av mig och jag lovar,
en dag kommer jag att komma tillbaka för att stanna längre än 2 dagar!!

Sjuk igen :/

Publicerad 2010-11-20 14:26:49 i Allmänt,

Helt j...a otroligt att jag är sjuk igen!! Jämför man dagen idag med gårdagen kan man ju säga att jag är frisk fast inte helt. Kände att någonting var på gång, natten mellan tisdagen och onsdagen då jag sov väldigt oroligt och om någonting alls. Under onsdags kvällen rusade febern och vips så hade jag över 40 graders feber. I går kände jag att nu får det räcka då även hela halsen svullna upp och jag kunde varken svälja eller andas. Eftersom jag redan tidigare är tät i näsan, dock inte förkyld, gjorde det hela allting mer akut och det var bara att bege sig till jourcentralen i Gamlestaden. Väl där tog de en massa prover och konstaterade ännu en gång att det är inget fel på mig, bara en liten hög sänka. What the fuck????!!!!

Doktorn: Alltså, jag ser ju att du inte mår bra och hör för övrigt så det blir pencilin till dig ändå. Kan även skriva ut en nässpray med kortison om du vill?

Sen när började läkare skriva ut pencilin till höger och vänster. För det andra har jag haft nässpray med kortison sen i somras för att jag ens ska kunna andas genom näsan. Suck!!

Någon som har tips på någon gammal husmorskur som skulle kunna hjälpa?? Just nu är jag beredd att testa allt!!

Säger bara tack till världens bästa som sett till att jag fått i mig energi, servat med blöta handdukar för att få ner febern och verkligen underlättat dessa värdelösa sjukdagar. I bland är man verkligen liten på jorden.

Ellen

Publicerad 2010-11-13 20:55:21 i Allmänt,

Finns en tjej som får mig att tappa allt, en tjej som jag smällter för och det är min Ellen. Skulle kunna göra vad som helst för henne och hon är världens sötaste.

Pratade med henne i telefonen idag:

- Marie, var är du nu egentligen? För tänkte om du kan läsa god natt saga för mig i kväll?

Vad säger man? Klart jag kan men via telefonen.

I veckan så blir det en tripp till Oslo så jag får krama om henne. <3
















M, M & C goes friday

Publicerad 2010-11-13 20:31:16 i Allmänt,

Tentan äntligen skriven!! Håll tummarna att den gick vägen!!

Kvällen spenderades hos Caroline i Lunden med drinkar och idol. Matilda hade beställt snittar så snittar blev det. Tanken var att vi skulle dricka Mojitos men av någon anledning hade min Baccardi Mojito försvunnit, puts veck. Men det blev en variant på Cosmopolitan, Passoadrink, asti med mynta och rörsocker. Senare under kvällen hamnade vi på stan där vi till sist fick våran Mojito och en ännu godare drink med smak av passionsfrukt. Idol var lika bra som vanligt och kvällen spårade ur med sång och flippade danser. I like! Hade en sjukt kul kväll!


















Helgen :)

Publicerad 2010-11-11 11:07:43 i Allmänt,

En helt vanlig lördag med morgonpromenad till jobbet och fest som Ida styrt upp :) I like!!








Min jobbarkompis i väntan på att få gå av båten.
Får ta bilvägen eftersom vi saknar landgång för tillfället.




Vardagslyx :)

Publicerad 2010-11-11 10:59:35 i Allmänt,






Efter en heldag i skolan, fick jag ett glatt sms:

"Jag köper med mig varsin räkmacka från Incontro". (Heaven 23´s berömda räkmackor).
Oh gud så gott det var. Till räkorna drack vi Bollinger som är en smakfull och riktigt god champagne.

Älskar överraskningar och vardagslyx :)

Blev förövrigt en kväll med lyx, lite mattetraggel och ett avsnitt av Boardwalk Empire :)




Boardwalk Empire

Publicerad 2010-11-10 16:26:35 i Allmänt,

”Låt aldrig sanningen komma i vägen för en bra historia”



Jag vill verkligen tipsa om en ny maffia serie som heter ”Boardwalk Empire”. Den utspelar sig år 1920 efter att första Världskriget är slut, börsen är på uppgång, kvinnor är på väg att få rösträtt. Det finns en framtidsoptimism och pionjäranda som inte går att kuva. Om det inte vore för spriten. Det är i alla fall politikernas uppfattning som inför ett tretton år långt spritförbud som visar sig både verkningslöst och förödande. Folk vill ha sin sprit och Nucky Thompson (Steve Buscemi) ser det som sin plikt att leverera. Att han själv råka vara politiker och att hans bror är polischef innebär inga som helst problem eftersom deras moral är lika utspädd som den sprit de säljer. Serien utspelar sig under jazz-eran i Atlantic City som på den tiden kallades ”Världens lekplats”. En låtsasvärld som är en lämplig fond för det utanförskap som Nucky och hans kumpaner skapat för sig själva. De är opportunistiska skurkar som från sina maktpositioner cementerar sina roller så att de i slutändan kan bli samhällets legitima stöttepelare.

 

I USA under perioden 1920 -1933 var det enligt historien förbjudet med tillverkning, transport, import, export och försäljning av alkoholhaltiga drycker. Förbudstiden innebar att brottsligheten ökade och framför allt ökade den inom alkoholimporten och illegal tillverkning av sprit. Al Capone var en av världens mest kända alkoholsmugglare och han finns även med som en karaktär i serien. Serien är baserad på en bok av Nelson Johnson och producerad av terrence Winter.

Sista rycket

Publicerad 2010-11-10 15:53:35 i Allmänt,

På fredag gäller det. Då är det tenta i den hemska mattekursen som jag har brottats med under en period på Chalmers. Vet verkligen inte hur det kommer gå. Är sjukt nervös och märker även att jag har börjat bli stressad inför detta moment och är otroligt lätt irriterad. Ska bli befriande att denna kursen snart är över för det har inte varit någon rolig period. Har pluggat intensivt hela veckan så håll alla era tummar på fredag så skall det förhoppningsvis gå vägen.

Andningsmoln och Frostiga löv

Publicerad 2010-11-08 18:42:30 i Allmänt,

Åh, jag hoppas att alla dagar fram till jul kommer vara som just den idag. Solen lyser med sina strålar, tempraturen är kall och man kan se sina egna andningsmoln. Naturen runt om är frostigt och vi kan höra knastret under fötterna när vi trampar på ett löv som nästan frusit. Trots en envis hosta och en rostig kropp som inte varit fit for fight på länge gav jag mig ut på en längre löptur. Kunde inte motstå. Känner redan att träningsvärken smyger sig på i vaderna och sätesmuskeln. Känns bra att börja veckan med ny energi. Kan behövas inför veckan som avslutas med tenta på fredag och sedan en Stockholmsvisit.

Nu ska jag mysa ner mig framför Biggest Loser, först på kanal 5 och sen på TV4.
Hoppas ni också haft en bra dag och ett stort leende på läpparna :)



























"Det där att komma hem"

Publicerad 2010-11-04 17:13:19 i Allmänt,

Alltid en speciell känsla, det där att komma hem. Alla är glada och det hälsas glatt till höger och vänster. Gick en promenad på vår lilla gågata och hör någon ropa "Marie" precis som om det var ett spöke som gick förbi. Visst, jag har inte varit hemma sen slutet av sommaren, slutet av juli, och det av en anledning, jag har flyttat! Känns speciellt att säga det men hemma bra men borta bäst och det är så jag känner att Göteborg är hemma för mig iaf just nu. Visst tycker jag att det är mysigt att komma tillbaka till minnen, en underbar natur och krama om familj och vänner dock sker det sällan och lovar att bättre mig. Viktigaste besöket under gårdagen var Farmor som är min solstråle.


Höstmys






Strandpromenaden


Kallbadhuset







Världens bästa Farmor <3



Hemma vid Åsunden

Bussar

Publicerad 2010-11-03 22:10:43 i Allmänt,

I går var jag trött och less på allt som hade med skolan att göra så bestämde mig för att göra ett miljöombyte. Dyblöt som jag var klev jag på bussen hem till mor, far och lillebror. Var inte det enklaste att komma hem då vädret utgjorde hinder för chaufförerna. Bussen jag tänkte åka med kom inte alls, i buss nr 2 slutade fläkten att fungera, så då fick jag byta buss uppe vid delsjömotet i Göteborg för att åka en buss till Borås via Bollebyggd:/ Suck, tänkte jag. När jag äntligen kom till Borås hoppade jag på en buss som tar en hel timma från Borås men det var det värt för jag fick sällskap av en go och glad buss chaufför som körde skolbussen jag åkte med som liten. Snäll som han var fick jag vänskapsrabatt och han körde mig hela vägen hem till dörren. Tur att det finns personer som kan lysa upp vardagen när saker och ting verkar göra precis tvärtom.

Kom att tänka på en barnlåt som vi ofta sjöng när vi åkte på klassresa: 

En busschaufför, en busschaufför, det e en man med glatt humör.
En busschaufför, en busschaufför, e en man med glatt humör.
Och har han inget glatt humör, så är han ingen busschaufför.
En busschaufför, en busschaufför, det e en man med glatt humör.

Halloween

Publicerad 2010-11-01 22:00:39 i Allmänt,

Hade en lugn Halloween med ett besök i Halmstad, Torup, hos Emilia. Fredagskvällen erbjöd tacos och idolmys och även ett besök på den lokala puben där hela byn samlats för att fira halloween med dricka och trubardur sång. Tror detta utbud skulle vara svårt att hitta här i Göteborg. Blev en tidig kväll för mig eftersom alvedonen var min bästa vän. Lördagen spenderades med One Three Hill mys i soffan. Trots att jag sett alla avsnitten mer än en gång är det alltid lika mysigt att få komma in i Lucas, Nathans, Haleys, Peyton och Brooks värld. LÖVE IT!! Han även med en promendad också innan jag tog tåget tillbaka staden Bombhotad!!













Strålande

Publicerad 2010-11-01 21:36:06 i Allmänt,

Är på ett strålande humör trots att dagen har varit lite halv pissig, men vad gör det om hundra år :) Har sovit under eftermiddagen vilket har gjort att jag för första gången på tre veckor känner mig pigg trots förkyldning och slemhosta. Mysigt va:P Tagit en kvällspromenad med Ulle och snackat ditten och datten. Kurar ner mig framför tven och myser med Biggest Loser och Sportify!! OH, ja för alla er som säger att det inte går att titta på tv och lyssna på musik samtidigt, Ni har så fel.

I kväll på Sportify: Olle Hedberg - Scientist och Bob - Don't let me fall.

På bussen idag var det två killar i 12 års åldern som hade ett allvarligt snack:

Kille 1: Asså, jag tror jag har blivit kär i Amanda.

Kille 2: Men det går väl inte för hon är ju ihop med Adam.

Kille 1: Nej, det kanske det inte gör.

Kille 2: Fast det kanske det visst gör, för min pappa har haft två tjejer. Mamma var dock inte så glad, mest arg hela tiden.

Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela