Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

hemkunskap

Publicerad 2013-10-23 20:17:26 i Allmänt,


Idag har vi haft hemkunskap i klassrummet!! Det var helt klart en trevlig utmaning att ha just ämnet hemkunskap med mina 27 elever (3:or, 4:or och 5:or). Ivriga var alla och att baka chokladbollar är ju både roligt och väldigt gott. Hemkunskap har de egentligen inte förrän i årskurs 6 men detta var väldigt trevligt så det kommer vi göra om. Ge mig gärna tips på vad man kan laga eller baka enkelt utan spis eller ugn.
 

Kommentarer

Postat av: Marie

Publicerad 2013-10-23 22:18:59

Oj det får jag klura lite på vad jag kan ge för tips =D, fruktsallad,?! cheescake? har ni tillgång till frys? fast iofs den ska ju stå till dagen efter då

Men ohhh så gottit, mumms med chokladbollar =D

Jag frågade om vaccin förresten på förälragruppen och den barnmorskan tyckte man skulle det, men såklart ingen tvingar dig sa hon. Hon visade en lapp där det stod massa punkter varför man skulle göra det, samt att det är riskfritt. Du som jobbar på skola är kanske mer utsatt då?

Så det lutar åt att vaccinera allt för mig, vi har möjlighet till det nästa vecka

Kram

Svar: Tack gör alla tips på vad vi kan laga för gott i klassrummet:) Fruktsallad är ju en väldigt bra idé:)

Nu har vi varit på första föräldraträffen. Supertrevliga par som var med dock en väldigt speciell barnmorska som håller i kursen.

Min BM rekommenderar influensasprutan utifrån samma argument som du skrivit. Tror att jag också kommer att ta den även om jag från början inte tänkt att ta den. Det känns tryggt att bygga ett skydd både underhuden innan bebis och efter bebis har kommit:) Allt för det lilla knyttet:)

Har ni några trevliga helgplaner?:)

Kramisar Marie
Marie

Postat av: Marie

Publicerad 2013-10-25 11:55:49

Varit till MVC idag, och allt såg finfint ut =D. Tog upp det med vaccin då också och de tycker absolut man ska vaccinera sig, för får man influensa och det sätter sig lite på lungorna så har man lättare att få linginfl som gravid, vilket inte är varken bra för foster eller kommande förlossning och därför anser hon att man ska ta. Hon förstod också att det var jobbigt för en själv då man måste ta beslutet själv, hon sa som ex, som sedan då du fått barn ska ju de vaccineras och det ifrågasätter man ju aldrig för det är ju en självklarhet. Men bara för du ska ta beslutet om och ta och inte nu så känns det svårare, hon förstod att man velar.

Men hon sa samma att det är ju en rekommendation från specialistmödravården att de anser att det är bäst för en, så de går ju inte ut med något som är farligt. Men hon sa att ingen klandrar dig om du avstår.

Postat av: Marie

Publicerad 2013-10-25 11:58:04

Syftet med sprutan är ju också att vi bildar ett skydd då vi fått bebis, så Ja jag ska ta sprutan känner jag. Känner att om & när influensan kommer så skulle jag knappt våga gå ut då så man ej blir smittas, och det är ju inte hälsosamt att gå tänka så heller.

Kramar

Postat av: Marie

Publicerad 2013-10-25 17:01:33

Ja känner precis samma att det är lika bra att följa deras råd, vågar nog inte trotsa liksom, när får ni ta sprutan då, för oss blir det nästa vecka.

Här blir det hemmahelg för min del, min sambo spelar ju pingis så han har hemmamatch imorrn, så han blir borta fram tills eftermiddagen, sedan är det bara helgmys som gäller =D

Tack för du berättade vad din barnmorska sagt, synd att det inte kändes helt bra med din barnmorska som höll i gruppen då. Våran är bra, men allt lite stelt var det med de andra deltagarna, men det blir nog bättre. Synd att vi inte bodde i samma stad du och jag, hade vi kunnat följs åt i verkliga livet med =D

kramar

Svar: Denna vecka var första veckan som de började vaccinera. Jag tänkte vaccinera mig nästa vecka. Är ledig ons, tors, fred (lärarnas höstlov) så tänkte att det passar bra då. Man kan ju bli lite "sjuk" efter sprutan och då är det skönt att ha möjlighet att vara hemma.
Jaha, är din sambo pingisspelare, kul! Då förstår jag att det är en del längre resor och matcher på helger. Vi hade hemmakväll igår, verkligen värdefull tid. Helt galet att tänka på att vi om några veckor är tre.

Ja, jättesynd att vi inte bor närmare varandra. Men skulle verkligen vara kul att ses på riktigt någongång. Tycker det skall bli en långsiktig plan:) Vad sägs om en sommarsemster på västkusten:P

Kramar
Marie

Postat av: Marie

Publicerad 2013-10-26 10:49:03

Hej =D. Du vi har firat semester på västkusten 3 år i rad nu, bott i Kungshamn/Väjern och tillbringat mycket i Smögen t ex. Kanske skulle ta en dag i sommar och så träffas vi vid Smögenbryggan =D. För vi har nog planer att fira där semestern där i sommar också, för vad roligt att man då har en bebbe med sig denna ggn, blir ju som ett nytt momentos =D

Aha ja vi ska också ta nästa vecka, blir nog på tisdag skulle jag tro.

Vad har du får SF-åÅtt?, samt har du gått upp mer i vikt, jag har stått still nu ett tag, hehe.

Ja, han spelar pingis, men han har sagt sig ifrån de flesta bortamatcherna nu, han vill inte åka ifrån mig nu. Men annars åker han iväg lite, han är riktigt duktig faktiskt. Jag brukar åka titta på honom då han spelar hemma. Men hmm är nog lite nojig, men avstår denna ggn, känns som det sprids mycket smittor där just då de flåsar och i värmen som blir i en hall då det är så mycket förkylningar nu. Samt skulle jag bli smittad nu så skulle jag få för mig att det då beror på sprutan t ex.

Svar: Ja, det låter ju helt underbart:) Det är så fint längs hela västkusten och självklart är ni välkomna hem till oss också om ni tar en Göteborgsdag:) Men Smögenbryggan och en räkmacka och nya minnen och ny vänskap låter som en underbar idé i mina öron.
Jag spenderar ju alla mina arbetsdagar i skolan och utsätts för bakterier jämnt så just nu innan bebis kommer är jag inte super orolig men efter är jag mer orolig. Toppen för influensaperiodern brukar ju vara i mitten av januari och i februari.

Mitt SF-mått hade planat denna veckan första gången så det låg på 30. Jag hoppas att det inte planar mer till nästa gång. Men BM sa att det är normalt att bebisen har en växtperiod som är mindre i samband med att bebisen har lagt sig med huvudet neråt vilket vår bebis har gjort. Så förhoppningsvis är det bara en tillfällighet. Nu har jag sammanlagt gått upp 7 kg. Men upplever att magen växer/höjer sig lite varje dag nu.
Marie

Postat av: Marie

Publicerad 2013-10-26 10:59:13

SF-Mått ska det ju stå ;)

Postat av: Marie

Publicerad 2013-10-26 13:24:12

Det kan nog gå upp&ner, jag har inte gått upp något i vikt nu, men det tyckte inte BM jag skulle bry mig om, för vikten har inget med fostret att göra sa hon, det var bara bra att man gått upp lite, så det är säkert annat SF-Mått nästa gång =D

Näeee precis du är ju i baciller hela tiden nu så du är nog rätt immun. Men som du säger, när man fött sedan så är man ju i värsta baskelusktiden, så då är det ju bra att vaccinera sig som vi säger =D

Ja det vore ju jätteskoj att ses, är ju lite coolt att vi är precis lika så det är ju unikt <3

kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela