Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

Julskyltning

Publicerad 2013-11-26 22:49:46 i Allmänt, Gravid,

I söndags var jag och en annan tjej från föräldragruppen och simmade. 600 meter blev det i vecka 38. Inte illa. Ska erkänna att jag har haft lite träningsvärk i magen;) 

Vi sågs vid elva och sa hejdå vid tretiden. Tror vi pratade om allt mellan himmel och jord. Supermysigt!


Fotade lite julskyltning på promenaden hem. Söta små julstrumpor. Funderar på att köpa en mini till liten. Tänk att snart är det jul och vi får helt klart den bästa av alla julklappar vi kan önska oss. 

Kvällen avslutade jag och hjärtat på Heaven 23 tillsammans med svärföräldrarna. Godaste räkmackan och en himmelsk utsikt. Lever i min bubbla. 



Dags att planera in ett julbesök på Liseberg. Julstaden Göteborg levererar 🎄🎁. 

Sista veckan i november

Publicerad 2013-11-26 22:02:24 i Allmänt, Gravid,

Det är galet vad tiden springer iväg. Jag hinner inte med någonting alls som jag vill. Kan kanske bero på att jag försöker hinna vila så mycket som det bara går. Jobbar på precis som vanligt, dock känner jag att jag sover för dåligt på nätterna för att vara 100 % fokuserad på jobbet. Det får helt enkelt vara så sista veckorna. Tur det är slutet av terminen och inte början - rutinerna sitter!!

Har varit hos BM idag, och liten i magen  fyller nu hela livmodern. Det är så mysigt att få lyssna på det lilla hjärtat som slår. Så nyfikna vi är på dig!! Vem är du som buffar i magen?💕😘 

Lilla hjärtat i vecka 30 💙❤️. 



Ingen sambafotboll för svenskarna i Rio

Publicerad 2013-11-19 22:27:34 i Allmänt,

Tröttheten är enorm. Somnade i soffan två gånger innan landskampen började ikväll. Jag har hållit mig vaken med massa mat. Är inne i en period då bröd, ost och marmelad är väldigt gott. Risgrynsgröt också! MUms, hihi!
 
Landskampen har varit riktigt spännande. Bebis sparkar och har sig i magen och jag tror han har lika mycket adrenalin där inne som jag. Tyvärr, ser det inte jätteljust ut med en sommar i Rio. Tycker ändå att svenska landslaget har gjort vad man kunnat efter deras förmåga. Mitt i allt elände ser jag att mina blommor i vardagsrummet deppar en aning. Förmodligen är de lika törstiga som jag. Dags att resa på sig och släcka törsten hos mig själv och hos blommorna.

v.37 ♥

Publicerad 2013-11-18 23:34:34 i Allmänt, Gravid,

 
v. 37 (36 + 2)
 
Idag var jag på kontroll för att se så att bebis mår bra. Går ofta nu, vilket känns skönt, bara för att hålla koll. SF-måttet hade vuxit nästan 1,5 cm sedan förra veckan. Skönt! Hjärtljuden var fina och huvudet har sjunkit långt ner och i bäcknet. Är du kanske påväg snart eller ligger du bara där inne och växer till dig och har det gott och trångt!? Hihi.
 
Första paret i vår föräldragrupp har fått en liten flicka, hon hade bråttom och kom ca 2,5 vecka före utsatt bf. Kanske dags att börja städa skrivbordet på jobbet, utifall att......
 

Försök till fläta

Publicerad 2013-11-18 23:16:58 i Allmänt,


Igår kväll/natt kunde jag inte somna. Grubblade och tänkte över det mesta. Gick upp och försökte mig på en fläta från ena sidan av huvudet till andra. Lyckades sådär måste jag säga. Ni ser resultatet ovanför. Frågan är också, vad i hela friden har jag för hårfärg? Inte är det mörkt och inte är det ljust. Råttigt kanske. Måste göra någonting åt detta. Vad tycker ni? Mörk eller ljusare? Har fått en helt ny hårfärg under graviditeten.

Mossens årsfest ♥

Publicerad 2013-11-17 20:28:21 i Allmänt,

 
Igår kväll slog jag klackarna i taket och ja, jag hade faktiskt höga, smala(!) klackar på mig!! Mossens årliga årsfest var lika lyckad som alltid. Ursköna människor från seniorsidan, god mat och massa fina priser för årests prestationer på planen. Snart är jag tillbaka, eller??

Pre. glöggfest

Publicerad 2013-11-17 20:21:57 i Allmänt,

Jag älskar ju allt som har med julen att göra så i år beslöt jag mig för att den årliga julfesten skulle äga rum tidigt för att jag inte skulle missa den. Haha! Jag bakade ju b la pepparkakor förra helgen. Det bjöds på glögg, pepparkakor, risgrynsgröt, julskinka, julmust och såklart julgodis och skumma tomtar:) Vi spelade även julklappsleken. Är det glöggfest så är det!!
 
 
Gröten, julskinkan och vörtbrödet. Låt det bli ännu mer jul snart. Mums!
 
 
 
Mums!
 
Yngsta tjejen på glöggfesten.
 
 
Tack Linda och Johanna E för detta fina arrangemang. Ljuvligt!
 
  
Vilken blir den mest eftertraktade julklappen!?
 
I väntan på julklappsspelet.
 
 
Skötbordet passar perfekt för lite juldekoration.
Tusen tack, Emma och Johanna F för det fina arrangemanget.
 
 
 
 
 
 

Söndagsresumé

Publicerad 2013-11-17 20:06:00 i Allmänt, Gravid,

Denna vecka som varit har varit helt galen. Den har varit helt fullspäckad med styrelsemöte, glöggfest, årsfest med bästaste laget, besök på förlossningen och en ny barnmorska skrämde slag på både mig och min sambo. Gaahh! Bästa och mest skrämande veckan på länge.
 
När jag kom till MVC i måndags och skulle mäta mitt SF-mått hade det inte vuxit mer än en knapp centimeter. Jag hade dessutom en ny barnmorska som mätte och hon började prata om att jag måste in och göra ett ultraljud direkt. Hjärtljuden var fina så jag var inte jätteorolig men klart att man blir orolig om barnmorskan är orolig. Hon skulle återkomma med en ny tid samma dag. Senare under dagen ringer hon och säger att en annan barnmorska inte tyckte det var någon fara och helt plötsligt ska jag inte på något ultraljud. Okej!? Orolig är ju bara förnamnet och barnmorskan lovar att återkomma med ny information och en bokad tid nästkommande dag i alla fall. Dagen efter ringer hon inte och jag får inte tag på henne. Inte heller får jag tag på min gamla BM. PANIK! Helt plötsligt inbillar jag mig att jag inte känner några sparkar eller buffar från bebis och tänker att jag ringer Östra Sjukhuset själv. Men så känner jag äntligen några svaga buffar och blir lite lugnare. Dagen därpå får jag tag på min gamla BM, hon har bytt MVC, och får äntligen träffa henne. Tack för det. Bebis mår bra och i morgon skall jag göra en ny mätning och eventuellt ett tillväxtultraljud om SF-måttet fortfarande står stilla. Jag kommer att byta mottagning så jag får ha kvar min gamla BM. Trygget och tillit är det viktigaste just nu när det inte är så många dagar kvar. Hela helgen har det varit fart i magen och ingen är lyckligare än jag och älsklingen.
 
 

En bild från i måndags. Vecka 36 (35 + 2)
 
 

Two becomes there 💕

Publicerad 2013-11-10 10:28:04 i Allmänt,


Henke och Tova hade en liten mysig stund innan matningen igår. Snart har vi också en liten, hihi. Får mitt hjärta att slå lite extra. 


En bild från 2010 💕

Igår kväll var jag och älsklingen ute och åt god mat. Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord, nya skötbordet, lägenheten, huset, bebis, jul, sommaren, jobb m.m precis sådär avslappnat och mysigt som det är att vara på dejt när man är nykär och det pirrar i magen. Kanske lite andra samtalsämnen än en första dejt 😍. Jag lever nog i min lilla bubbla just nu. 

Efter restaurangen gick vi ut i regnet och traskade ner till Bergakungen. Vi såg Chaptain Philips. Jisses, vilken bra film. Jag rekommenderar den verkligen. 

Snart är vi tre och jag tror bubblan bara kommer att bli större och ännu mysigare ❤👪

Sunday

Publicerad 2013-11-10 09:48:40 i Allmänt, Gravid,



Min utsikt från morgonen. Sons of Anarchy. Sovit otroligt dåligt i natt, bebis sparkar mer än någonsin men det är en härlig känsla. Tror att det kan vara lite trångt i magen men inte så konstigt då snart bara är en månad till BF. 

Älsklingen sover vidare, det är ju ändå Farsdag. 😘💕

Fixerad

Publicerad 2013-11-09 13:20:00 i Allmänt, Gravid,

 

Anna tog så många fina bilder på mig, hjärtat och bebis förra helgen. Här är en av alla 57 bilder.  I veckan var vi på besök hos barnmorskan för att lyssna på bebis hjärta med CTG, och det lilla hjärtat slog så fint. Vi fick också veta att bebis har fixerat sig och varit det sedan någon vecka tillbaka. På måndag ska vi mäta nytt SF-mått och vi hoppas såklart att du växer som du ska inne i magen. Nu är det inte länge kvar tills du tittar ut och vi är tre i vår lilla familj 👪💕.

Ledigheten bara sprang iväg

Publicerad 2013-11-06 18:10:17 i Allmänt,

Som jag längtade efter att höstlovet skulle börja och det gjorde det men det tog slut alldeles för fort. Jag hade i alla fall fantastiska och kravlösa dagar som jag längtar och drömmer tillbaka till.
 
Under höstlovet var jag på en helkroppsmassage (75 min) för gravida. Det var så gudomligt skönt och jag tror jag skall boka in en ny massage snart igen. De masserade hela kroppen förutom magen då såklart.
 

På fredagen mötte jag upp Malin ,Caroline och charmtrollet Hanne på Espresso House för en härlig frukost. Vi alla tre är lärare, fast på olika skolor, så det passade perfekt att ses över en senare frukost. Hanne hade såklart höstlov från förskolan.
 
 
Älskar EH´s blåbärsyoghurt med hemmagjord müsli, mums.
 
 Jag och hjärtat invigde mörkret med risgrynsgröt och julskinka. Kanske lite tidigt men ack så gott. Varför måste man vänta till första advent!? Är det någon mer än vi som tjuvstartat med julen?
 
 
 
 

like old times

Publicerad 2013-11-02 18:28:02 i Allmänt,


Min kära vän och vapendragare Simon som är en av mina äldre vänner från evigheter är på besök i Göteborg denna helg. Vi har gått fotbollsgymnasiet ihop, bott grannar och spenderat mycket tid tillsammans. Idag har vi haft en såndär härlig dag med strosande på stan, lunch på Farelli's och fika på Espresso House (ett av mina favoritfik). Bara snackat om precis ingenting. Ni vet, precis som om det var igår vi sågs senast.
 

novemberkvällar

Publicerad 2013-11-02 18:13:00 i Allmänt,


 
 
 
 
Hästen som jag köpte förra veckan har äntligen hittat en tillfällig plats innan den ska få flytta med oss till huset!
 
 
Nu är äntligen dess härliga höstkvällar här. Jag inser att jag verkligen har längtar efter att få mysa hemma och tända ljus över allt. Igår hade vi middagsgäster och kvällen till ära smyckade jag köksbordet med färgstarka rosor.  Det blir så hemtrevligt med färska blommor och jag blir glad varje gång jag tittar på dem. Självklart glömde jag bort kameran igår kväll, men vilken god mat vi åt och vi hade så trevligt. Halv fyra på natten/morgonen tackade våra gäster för sig och vi gick till sängs. Snacka om en lyckad kväll. Känner sig lite seg idag:)
Nu tar älsklingen med mig på bio, vi ska se Gravity med George Clooney och Sandra Bullock. Hoppas den är bra!! Någon som sett den?
 
 
 
 
 
 
 
 

Halland

Publicerad 2013-11-01 14:43:45 i Allmänt,

Veckan har bara sprungit iväg och har inte alls haft någon tid för varken bloggen, facebook eller instagram. Har man tagit semester!? Jag har i alla fall gjort det, har ju höstlov. Så skönt att vila både kroppen och knoppen några dagar.
 
Under veckan har mamma och jag styrt bilen till Halland för att dels titta till stugan efter stormen Simone men också för ett besök i Ullared på Gekås. Vi åkte upp på eftermiddagen och det var inte alls så mycket folk som vi trodde att det skulle vara med anledning av lovet. Jag fick med mig mycket smått och gått, både till bebis och mig själv.
 
Mjukt ekologiskt påslakan till spjälsängen. Här hoppas jag att bebis kommer att sova gott.
 
Snuttefit och dregglis från My baby.
 
Jag har ända sedan barnsben varit ett stort fan av Nalle Puh. Därför var det svårt att motstå denna badhandduk med luva, snuttefilt och påslakan som fanns att köpa till liten i magen. Så det fick också följa med hem.
 

Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela