Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

Alla har rätt till utbildning

Publicerad 2011-02-24 13:06:12 i Allmänt,

Vill åter igen uppmärksamma det projet som några av mina vänner driver. De håller på att bygga en skola utanför Kenya i stanen Kibera. Byggnationen av skolan har startats men det är en lång väg kvar till målet och för det behövs all hjälp som kan ges i form av bidrag. Ni kan besöka deras blogg; www.endavagen.blogg.se för att läsa mer.

Den 11 april har de en insamlingsgala Brewhouse i Gårda, Göteborg där biljettpengarna går oavkortat till projektet.  Kommer vara uppträdanden med bland annat Måns Zelmerlöw som även kommer vara konfransier under kvällen. Hoppas att ni tar chansen att komma dit.


"Goa gubbar" - "Goa tjejer"

Publicerad 2011-02-24 12:51:10 i Allmänt,

Gårdagen var helt fab. Hade en fantastisk dag på praktiken. Alltid lika kul att se alla kidzen igen och alla pedagoger. Känner mig alltid lika välkommen!! Sedan var vi ett gängtjejer från laget som gick och spelade "tjej fotboll" på fysiken. Saknat att spela inomhus och har aldrig gjort så många sköna placeringsmål under en träning som igår. Sjukt nice och peppande inför säsongen. Spenderade sedan extra lång tid i omklädningsrummet för tjejsnack, bastu och solning för att sedan avsluta med CL och engelsk ligafotboll på palatset.

Kvällens kommentar blev ändå från Annikas killkompis:
- Har aldrig förr känt mig underlägsen när jag suttit med ett gäng tjejer och snackat fotboll men det gör jag nu!!




"Nät"

Publicerad 2011-02-24 12:29:09 i Allmänt,

Glömde ju helt bort att vi lever i ett modernt samhälle :P Klart det finns internet på bussen:) Haha!! Intressant, bussen är i princip tom, åker med Swebus, samtidigt som vi lämnade stationen åkte även bus4you, även den bussen tom. Sjukt miljövänligt men jag klagar inte. Mer space åt mig. 

"the first"

Publicerad 2011-02-22 21:28:50 i Allmänt,

Fresten, mina tjejer har första träningsmatchen för året på lördag.
I keep my fingers crossed and you play like the champions we are!!

110%

Publicerad 2011-02-22 21:27:58 i Allmänt,

Förstår inte vart dagarna tar vägen. Nu är även denna dag slut och vad hann jag idag? Inte något mer än gå och fixa till håret och skriva tentan. Hoppas verkligen att jag blir godkänd. Har sjukt mycket at göra i morgon, hoppas att jag hinner göra det jag skall. Kommer spendera två dagar på min praktikplats innan jag tar en välförtjänt mini semester. Kommer spendera veckoslutet med älsklingen och hans familj på skidorten Branäs och på hemvägen får jag krama om Ellen om så bara för några timmar är det värt allt. Längtar efter att komma iväg. Kommer vara utan internet efter kvällen fram till måndag,  men då kommer jag tillbaka med ny energi och ett gott humör. Tills dess får alla ha ett fantasikt slut på veckan och en underbar helg.  

Nyinflyttade, irriterande nötter.

Publicerad 2011-02-21 21:16:11 i Allmänt,

Har under kvällen insett att det är inte bara ett par som håller på att banka över min lägenhet, utan två! Lägenheten ovanför är ändå värst. Lördag, söndag, alla morgonar och kvällar hammras det, borras eller är det skit musik som spelas. Klockan sju i morses spelades någon slags rap på högsta volym, ja tack, men jag har en egen väckarklocka. Inte nog med det ringde de på dörren och frågade om de fick kolla på min köksfläkt, vi vet inte hur vi kall koppla våran eftersom vi inte haftnågon tidigare. Vem har inte köksfläkt? Huvudvärken är i skrivande stund total och jag längtar till eländet skall ta slut. Kan verkligen påstå att detta är nackdelen med att bo i lägenhet!! Moooorrrrrrrrrr!!!! Finns det inga regler för när det skall vara TYST??!!!!!! Verkar jag bitter, nehe! Sur och grinig som ett åskmoln. Passa er för att möta mig i hissen!!

Måndag, även denna vecka:/

Publicerad 2011-02-21 20:30:17 i Allmänt,

Back to business, spenderade förrmiddagen med tentaplugg inför morgondagens tenta. 5h är tentan, hoppas verkligen inte att jag behöver sitta hela tiden ut:P. Var på möte med Stena Line idag och kommer från och med april vara anställd av dem istället för Inside Out vilket gillas starkt. Nu väntar läkarundersökning och säkerhtesutbildning för att få "gå ombord" igen. Sjukt galet att jag arbetat till sjöss i 2,5 år utan varken det ena eller det andra:/. Tog en snabbis till Nordstan för att inhandla en datorväska och en present. Blev en svart väska med oranga detaljer som passar perfekt till min "take away" mugg. Presenten är till min prinsessa Ellen som jag skall få spendera några timmar med om ganska exakt en vecka. Köpte en skön t-shirt/klänning och jeansleggings. Gillade presentkartongen starkt, tänk om det funnits något liknande när jag själv var liten.








Alla helger borde vara "bubbel"

Publicerad 2011-02-21 20:13:53 i Allmänt,

Helgen rusar iväg med en väldig fart vare sig det finns planer eller ej. Denna helg har varit späckad till max med olika firanden, jobb och söndagsmys and I like it!! Fredagen innefattade arbete fram till sena natten, hann med en härlig löptur i solen innan jag började arbeta vilket gav styrka resten av dagen. Under lördagen spenderade vi dagen på stan med shopping för H:s del. Det blev byxor, skjortor och termobyxor och jag spenderade pengar på två underbara smycken från Snö of Sweden till Ida och det blev även snowboardvantar och en ny mössa inför vår helg i Branäs. Avnjöt en lunch på stan för att sedan åka hem och plugga lite innan kvällen. Den startade med Champagne för att fira att H's bästa vän fått ett toppen jobb i Oslo. Drog sedan vidare för att överraska Ida på hennes 25-års fest, överraskningen var en succé och jag gjorde rätt som tackade nej till inbjudan för att sedan ändå dyka upp oanmäld :-) Kvällen avslutades på Heaven 23 med ett gott glas rött.







Kameran spenderade mesta tiden i väskan:/ Blev bara kort taget i början och slutet av kvällen.

Bild 18

Publicerad 2011-02-21 19:52:03 i Allmänt,



En bild på din fritid måste helt klart bli mitt härliga mossengäng





This is a team with star quality!!

Grattis fina Ida till de "25"

Publicerad 2011-02-18 10:01:10 i Allmänt,

Grattis Ajda på din 25:e födelsedag.
Bjuder på bilden som är helt otroligt gräslig.
Men är det maskerad ska det vara all in. Lilly och Sussi i sina bästa år :)
Kram på dig gumman och hoppas dagen idag och imorgon blir fab!!




Bild 17

Publicerad 2011-02-18 09:52:43 i Allmänt,

En ovanlig bild.
Hittade denna bilden när jag googlade på "moln" i veckan, i syfte till tentan.
Tyckte att den var både fin och ovanlig.




En ovanlig bild. Hittade denna bilden när jag googlade på "moln" i veckan, i syfte till tentan. Tyckte att den var både fin och ovanlig.

Dagarna springer...

Publicerad 2011-02-16 13:21:08 i Allmänt,

Förstår inte vart tiden tar vägen. Ju mer jag har att göra, desto snabbare går tiden. Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon, kroppen är helt död. Startade dagen med en super god smoothie på hallon, banan, proviva med jordgubbsmak och vaniljyoghurt. Mums. Efter det har jag pluggat, men känns som det är en lång väg kvar till att klara tentan på tisdag. När hjärnan såsade ihop sig vid elva tiden kände jag att det var dax för en löptur. Snörade på mig skorna och det blev en runda på 33.07 minuter - helt slut. Vart har min underbara kondition tagit vägen? Förmodligen försvann den i all sjukdom som varit i hemmet under de senaste två veckorna. Influensa och kräk.... Nu blir det ännu lite mer plugg för att sedan spendera resterande tid av dagen med alla kidzen på båten. Hoppas att alla finisar har en fantastisk dag.

The one and only

Publicerad 2011-02-16 10:57:41 i Allmänt,

Bild 15 & 16
En person som du vill vara med.
Någon du aldrig kommer släppa taget om.

Have you ever talked about someone and all of a sudden,
you catch yourself with a huge smile on your face?

You are that person for me.







Filmtipz

Publicerad 2011-02-15 17:51:45 i Allmänt,

Under dagen har jag kurerat mig själv och surfat lite på nätet där jag i en blogg hittade filmtips inför alla hjärtans dag. Har kollat klart filmen och den var hur bra som helst. Tårarna rann i floder nedför kinderna. Filmen var otroligt fin och rekommenderas starkt. A walk to remember.



Bild 13

Publicerad 2011-02-14 11:43:26 i Allmänt,



En super duper klasskompis att ha när vi åker och pluggar i Borås!! Fungera även bra som vän i allmänhet och som arbetskompis. Kram på alla hjärtans dag.

Bild 12

Publicerad 2011-02-14 11:40:15 i Allmänt,



Nicke Nyfiken barnens favorit på Stena Lines barnkalas

Min vardag under lovveckorna då jag är ombord som aktivitetsvärd på eftermiddags- och kvällsturerna.

Alla <3 dag

Publicerad 2011-02-14 11:31:28 i Allmänt,

Kärlek.
Vänskap.
Rosor.

Tre ord som jag förknippar med denna dag. Det är dagen då det finns ett extra leende på mångas läppar. Dagen då det är tillåtet att våga chansa. Ta chansen. Att spendera dagen med någon som du tycker om är en guldkant på vardagen, vare sig det är en vän eller en partner. Här nedan har jag några tips på vad just du kan göra på denna <3 dag :)





                                                                  I LOVE YOU 

Today and always, beyond tomorrow, I need you beside me, always as my best friend, lover and forever soulmate.





Bild 11

Publicerad 2011-02-12 11:23:31 i Allmänt,



En bild på en person som jag kan berätta allt för. Hur lång tid det går mellan gångerna vi ses finns ändå känslan av äkta vänskap alltid kvar. Love you my BF :)

Fredagskvällen med H

Publicerad 2011-02-12 11:18:15 i Allmänt,

Blev en av de mysigaste kvällarna på länge. Lagade mat tillsammans och älsken briljerade när vi diskuterade fysik. Ämnet uppkom eftersom jag har en kommande tenta i ämnet energi och eftersom jag inte riktigt är king på området är det super att ha H hemma som kan tydligöra alla fenomen. Det var min tur att välja filmer för kvällen och jag väljer ofta efter utseende på filmaffischen :) Lyckades välja två helt underbara filmer, An education och The greatest. Den sistnämnda filmen framkallade många tårar medan den första speglade ett England efter kriget i början av sextiotalet. Nu ska jag bege mig ut i solen för en löprunda och sedan bär det vidare för jobb. Veckan som kommer är fulltecknad med jobb med början idag. Jobbar idag, söndag, måndag, onsdag, torsdag och fredag. Mellan detta ska jag klämma in projektarbete och tentaplugg. Wish me luck!!

Flygande adrenalin

Publicerad 2011-02-10 22:04:41 i Allmänt,

Dagens schema har varit relativt lugnt. Torsdagar brukar vara hyffsat sega dagar och det märks att det är slutet på veckan för de allra flesta. Jag peppar som vanligt eftersom jag jobbar både lördag och söndag. Spenderat dagen i skolan med naturkunskap och projektarbete. Har gjort det mesta för att undvika vårt fantastiska väder här i Göteborg, snöblandat regn och slask. Bestämde under gårdagen att jag skulle låta kroppen återhämta mig ännu en dag eftersom den känts sliten efter mina febertoppar och därför la jag ingen tanke på att ens gå upp till fotbollsträningen när vädret var som det nu är. Men nu under kvällen började benen hoppa och dansa av sig själva och jag kunde inte hålla mig. På med löparkläder och ipoden i öronen. Blev en runda på ca 40 minuter och benen kändes underbart lätta men var helt slut när jag kom tillbaka. Skön känsla och kroppen fick äntligen pumpa adrenalin. Precis vad jag behövde.

Om en liten stund kommer älsklingen hem för veckan. Gissa om jag längtar.....







SSSSLLLLLLAAAASSSSSSKKKKKK :/

Bild 9

Publicerad 2011-02-10 21:32:04 i Allmänt,



En bild på någon i min släkt blir denna härliga bild på Farmor och min kusin Viktor.

110209

Publicerad 2011-02-09 19:55:15 i Allmänt,

Stort GRATTIS  på födelsedagen säger jag till min kära faster/fadder Pernilla som firar sin 45 årsdag idag:)




Stort GRATTIS till Gabriella som har firar sin 24:e födelsedag idag:)





Bild 8

Publicerad 2011-02-09 18:52:02 i Allmänt,









En bild på någon jag saknar är min prinsessa, Ellen. Har inte sett henne sen sent november och det är alldeles för länge sedan.

Bild 7

Publicerad 2011-02-08 22:40:17 i Allmänt,



En bild som jag aldrig publicerat tidigare. En ganska skön bild från pirattider i Oslo 2010.

Stormen har börjat!!

Publicerad 2011-02-08 14:38:15 i Allmänt,

Vet inte vad som är värst, diskbänken eller gaderoben! Gaderoben är överfull av kläder och allt annat som inte får plats i lägenheten. Två personer som har på tok för mycket kläder och ändå har älsken inte ens en bråkdel av sina kläder här. Diskbänken står som den gör efter storkok till veckans matlådor. Snart är det dax att börja använda diskmaskinen, ge mig en ny plastmatta till diskmaskinen tack! Trött på all disk!! Städdag och organisering av studierna. Har inte riktigt koll på allting nu vilket känns lite frustrerande. En städad lägenhet brukar ge mig arbetsro. Inget att tveka på!! Börja diska, rensa i gaderoben, häng tvätten, häng in tvätten. Sova!! I morgon vill jag vara frisk. Inte hosta, inte nysa och ingen mer feber!! 

Stars

Publicerad 2011-02-08 13:16:44 i Allmänt,

Blev sjukt nöjd igår när jag insåg att jag lyckats kamma hem högsta betyg i alla delkurser under föregående Matematik kurs. Såg väldigt svart ut i under mitten perioden av kursen men skam den som ger sig. Nåra tentor senare känner jag mig sjukt nöjd och lovar att fortsätta ÄLSKA matte. Tvivlade änna ett tag!!

Nu ska jag bara lära mig att ÄLSKA Naturkunskap. Någon som har några tips? Nästa tenta kommer med stormsteg. Känner mig inte redo.

Idag har vi studerat himlavalvet i ett stort uppblåsbart tält på Chalmers. Var trevligt det med. Nu ska jag samla ihop resten av kvarvarande krafter. Finns inte många kvar efter denna sjukveckan. Har precis ätit min första normala måltid på några dagar. Mums!

Bild 6

Publicerad 2011-02-07 17:58:22 i Allmänt,

Bild på någon som jag inte har träffat på länge är väldigt enkelt. Saknar mina fantastiska vänner, önskar alltför ofta att vi alla ska finnas på samma ställe för galna upptåg men snart styr vi upp något :) Puss på er till dessa :)

















Kramar till alla mina fina flickor :)



Söndag

Publicerad 2011-02-06 21:22:56 i Allmänt,

Tanken var att jag skulle jobbat idag. Mådde så pass bra igår att jag skulle kunna jobba men i morses när jag vaknade brände det bakom ögonlocken, febern hade åter igen rusat i taket. Unbelivable! Varit sängliggandes under dagen och sovit mer än 75 % av den normalt vakna tiden. Dags att bli frisk nu, fröken Hansson :P

Ikväll är sista kvällen hemma för älsklingen innan han drar till Oslo för ännu en arbetsvecka. Svårt att vänja mig att han är borta under veckorna. Älskar dig min TWIX.

Bild 5

Publicerad 2011-02-06 21:11:12 i Allmänt,

En gammal bild är verkligen denna. Tror den är från första året på gymnasiet, innan tandställningens dagar. Bilden är från vår språkresa med Franskaklassen till Alsace och är skall vi åka skriskor!!

Melodifestivalen för alla schlagertöntar som jag :)

Publicerad 2011-02-05 20:09:07 i Allmänt,

Min trogne vapendragare Simon och jag har sjunkit ner i soffan för att njuta av första deltävlingen i Melodifestivalen. Jag dricker proviva och äter sportknäcke och Simon pimplar ÖL. Marie Serneholt och Richard Olsson har hitills öppnat festivalen med ett nice popuri :)



Favoriten för kvällen är helt klart Danny - In the club
Promise, denna låt kommer spelas sönder på dansgolven i sommar!!

Positiv mast

Publicerad 2011-02-05 19:38:33 i Allmänt,


Argsint, negativ och grinig, var är min positiva mast? Hemma går jag för närvarande under namnet Lilla My. Det här med att vara sjuk och inte vara på topp är inte min grej. Den positiva, glada och spralliga mini har sprungit och gömt sig.  

Bild 4

Publicerad 2011-02-05 17:07:39 i Allmänt,

Bild på en konstig tidni ditt liv. Vet inte riktigt hur jag tolkar "konstig" men har valt bilder från en galen tid och en galen trip med Oslotjejerna som kan varit det mest spontana ever:)










Bild 3

Publicerad 2011-02-04 20:53:57 i Allmänt,

En bild på någon i min familj!!

Jag har valt min bror för han är en spontan, glad och härlig prick :) Ses alldelses för sällan men sånt är livet när både jag och han har maxade scheman. Love you :)

Ynklig igen

Publicerad 2011-02-03 22:12:59 i Allmänt,

Sitter/ligger och är otroligt ynklig med feber och svullen i både hals och öron och försöker skriva klart den skriftliga inlämningen till imorgon. Dricker hon honungsvatten, hostmedicin och pimplar alvedon. Verkar bli ett bra slut på veckan:/ Missat alla träningar denna veckan vilket är super tråkigt då jag av någon anledning gillar försäsongsträning. Positiva i eländet är att min myspojke kommer hem från Oslo, där han oftast håller till på veckorna för att jobba. Weeiii :) Nu ska jag bara skriva lite till sen däckar feberpinnen :)  

Hunter premiär

Publicerad 2011-02-03 22:01:57 i Allmänt,



Har i veckan haft premiär för min födelelsedagspresent från älsken. I ett regnigt Göteborg är gummistövlar ett måste. Nu har jag äntligen fått ett par Hunterstövlar som jag kan lita på håller tätt, är mjuka och stilrena. Let it rain :) 

Bild 2 - Bilder på mig själv

Publicerad 2011-02-03 21:56:42 i Allmänt,











Gick tillbaka och grävde i arkivet och hittade några godbitar från förr. Bilderna är b la från när jag blev årets brevbärare på Citymail, 17-maj helg i Norge, segling med Madde i Strömstad och Cypernresan.

Pluggas och umgås :)

Publicerad 2011-02-02 10:36:55 i Allmänt,

Nu bär det va till Carro för att skriva klart analysen av böckerna Att lära fysisk aktivitet och Elevhälsa i klassrummet. Talades även om en tripp till allum :) Vad vet jag :)

Bild 1

Publicerad 2011-02-02 10:33:17 i Allmänt,

Någon du umgås väldigt mycket med





Simon är världens bästa kompis. Vi har känt varandra sen sjunde klass. Under gymnasietiden gick vi fotbollsgymnasiet ihop och här i Göteborg har vi bott grannar i 2,5 år. Friends for ever.  

Utmaningen

Publicerad 2011-02-02 10:20:52 i Allmänt,

Har under veckan funnit denna utmaning rolig att följa på olika vänners bloggar. Nu är det min tur att dela med mig av mitt bildarkiv :)

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.

Bad, sol och värme

Publicerad 2011-02-01 16:20:42 i Allmänt,

Jag behöver solenergi
Jag behöver sand mellan tårna
Jag behöver ljummet saltvatten som svider i ögonen
Jag behöver värme för att dansa ute natten lång i klänning och stillett
Jag behöver sitta på en uteservering/restaurang och äta och dricka gott
Jag behöver mysa och gosa i vita lakan som är mjuka och sandiga

Sommar och sol är precis vad jag vill ha!!  

 

 

           

Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela