Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

Kval Qviding - Öster

Publicerad 2010-10-31 17:47:38 i Allmänt,

Äntligen kommit hem efter en lång dag på jobbet. Varit så trött! Det var verkligen tur att jag jobbade tillsammans med vännen Sanna så jag kunde flippa lite då och då på allt och alla. Hade faktiskt ganska kul mellan varven och ett ex antal asg hann vi med under dagen. I like!! Efter jobbet for jag till Valhalla för att möta upp fina Carro för att stötta Qviding i sitt kval till Superettan. De spelade 1:2 matchen mot Öster. Tyvärr hade de svårt att sätta sina chanser vilket ledde till förlust, 0-2. Får hoppas att de vinner med 3 mål på lördag i stället. Nu ska jag mysa i soffan och tagga för ännu en frustrerande vecka på Chalmers:/



Överdos ??!!

Publicerad 2010-10-28 22:48:48 i Allmänt,

Ojojoj, nu känner jag mig nästan som en drogmissbrukare :/ Proppat i mig allt som finns hemma får att få en behaglig natt, i alla fall mer än en timmas sömn pga fyra visdomständer som naturligtvis skall upp samtidigt! Tydligen fungerar min kropp som ett barns som får sina första tänder. Jag får feber, superförkyld, huvudvärk, hosta pga av allt slem som bildas vilket leder till helt täta luftvägar, känns som ett under att jag lever. Jag klagar inte alls men tycker det är lite jobbigt speciellt när tänderna växer lite då och då vilket innebär att jag blir sjuk då och då. Typ var tredje vecka. Kvällens medicinering är BARA ipren, hostmedicin, slemlösande, astmaspray med kortison, även nässpray med kortison och en allergitablett för att världens sötaste Emilia har katt. Känns som en överdos men inte alls. Hoppas jag är på fötter i morgon igen. Bara så ni vet, jag smittar inte så alla i min basgrupp, det är okej att sitta brevid mig :)

Old friends - best friends

Publicerad 2010-10-27 22:16:48 i Allmänt,

Lika roligt i dag som för tio år sedan!! Lång vänskap som varar livet ut. Kan det bli bättre??!! Har busat och skojsat hela dagen med mina grabbar, Henke och Simon. Vi har räknat matte och hade hur mysigt som helst trots att jag inte fatar någonting men lite mer än igår förhoppningsvis. Haft brottningsmatch. Mitt i brottningsmatchen fick jag sjukt ont i foten när jag slog i ett par hantlar. Förlorade dessutom matchen. Men så sjukt skoj att bara hänga:) Lagade även sjukt super goda pizzor som Simon kom förbi och åt upp:) Sedan for vi till Simons nya lya och hjälpte honom lite. Avslutade kvällen med en härlig promenad i Örgryte med mysiga lagkompisen Ulle och Simon. En fantastiskt dag helt enkelt.



20 år gamla, fantastisk bild!!

Tell me why?

Publicerad 2010-10-26 23:03:42 i Allmänt,


Matematik i all sin värdighet men nu har jag kommit till den punkten i vinkel när jag ställer frågan:

- Varför skall jag kunna det här?


Kommer aldrig någonsin använda mig av det och framför allt inte i min framtida undervisning. Hur tänker de ansvariga på lärarutbildningen när de lägger in en kurs i Geometri och Algebra som har lösningen, Skjut Mig!!

Tack för att jag har underbara vänner som verkligen ställer upp och försöker hjälpa till när min hjärna har segat i hop av tuggummi och annat trassel.

Tenta om 2,5 vecka, är jag positiv? Absolut inte i en värld där det finns kongurensfall och kordasatser. Dock börjar jag bli vän med vinkelgap och Pytagoras' sats, but it's gonna be a long walk to finish the goal.

Pytagoras' sats i en kub.

 

Bevis med hjälp av Pytagoras' sats att:

a^2 + b^2 = c^2



 

Höst besök

Publicerad 2010-10-25 23:20:36 i Allmänt,

Förra veckan bokade jag ju biljetter för att besöka Ylvali i Sthlm och idag fick jag en spontan idé till, så till helgen åker jag till Halmstad och besöker Emila <3. Äntligen lite fritid och den skall jag utnyttja till max. För vad kan man göra bäst om inte att umgås med dem bästa vänner som jag finns!!



Emilia & Jag




Jag, Emila & Catrin




Besök hos Catrin som nu bor i Finland.

100 km/h

Publicerad 2010-10-25 23:03:54 i Allmänt,



Chalmers logga

Veckan som varit har gått i ett. Upp till skolan, där jag nu läser matematik på Chalmers. Sedan har det varit Danskt höstlov, Potatislov, som det så fint heter i Danmark. Färjan mellan Göteborg - Fredrikshavn har därför kryllat av barn vilket har gjort att det blivit extra pass på eftermiddagarna från 15:15- 23:30. Slutade att jobba halv sex igår och jag kan lova att jag var odentligt trött. Satt i princip och blunda under eftermiddagsföreläsningen vilket är katastrof för jag förstår just nu inte mycket av den Geometriska matematiken. Hoppas snart att det lossnar. Någon Chalmerist som har lust att leka lite lärare och hjälpa mig??

Har haft mamma på besök under veckan. Hon har pysslat och ordnat lite i min lägenhet vilket uppskattas. Dock har vi knappt hunnit ses eftersom veckan har varit fullspeckad. Vi hann under torsdagen med ett besök till Ikea där jag köpte en byrå/skrivbord/sektritär, spegel, tavelister och massa krokar. Pappa och lillebror var nere och hjälpte mig att sätta ihop möblerna igår medan jag var och jobba. Evigt tacksam för hjälpen. Tur man har hantverkare i familjen. Kommer bilder inom kort.

Hann även under veckan införskaffa mig ett par stilrena stövlar med enkla detaljer som jag har letat efter under hösten. Hittade ett par stövlar från Bianco och blev förälskad. Inget att tveka på.



Hann även med Mossens årliga säsongsavslutning med God mat och härliga människor. Stort Grattis till Ulle som blev årets spelare.





Även våra tränare skall ha blommor och presenter som tack för att ni stått ut med oss tjejer :)

Sthlm visit :)

Publicerad 2010-10-18 22:59:05 i Allmänt,

Nu har jag äntligen hittat en helg då det inte behövs pluggas eller jobba :) Jag är helt ledig :) Nu ska jag få träffa min Ylvali. Var hur länge sedan som helst. Saknad. Hon är en av de första personer som jag lärde känna när jag flyttade till Göteborg. Nu har hon övergett våran stad och studerar nu till studievägledare i Stockholm.

Kommer bli en magisk helg!!

Ulles FödelsedagsMaskerad Fest

Publicerad 2010-10-17 22:40:18 i Allmänt,

Lördagen spenderade jag och min kära lagkompis Rebane med att göra Baconlindade dadlar till Ulles födelsedagsfest med temat Tecknat. Alla gäster att fått en uppgift som skulle tillagas och baconlindade dadlar var vårt projekt. Är något av det värsta som finnas att göra men det är så gott, MUMS! Gjorde ca 250 stycken, det ni!! Alla hade verkligen gått in stenhårt med att fixa sina kostymer, grymt imponerande. Hade en super trevlig kväll med Aladdin, Stålmannen, Fredflinta, Långben, Lejonkungen med flera.














'

Kenya - en loppis för världens barn

Publicerad 2010-10-15 15:24:47 i Allmänt,

I morgon den 16 Oktober kommer två av mina vänner ha en loppmarknad för att samla in pengar till sitt Kenyaprojekt. Syftet är att de inom några år skall kunna bygga en skola för barnen som bor i Kibera som är Kenyas största slumområde. För att samla ihop pengar till bygget av skolan kommer de att hålla en loppis i Johannebergs missionskyrka. De kommer att säljer bl.a. kläder, porslin, böcker, smycken och annat krimskrams du gärna vill ha=) Under loppisen kommer det att finnas fika, samt soppa med bröd att avnjuta. Loppisen har öppet mellan 11-14 så passa på att tömma spargrisen och bli en del av alla som hjälper till att bygga en skola för barnen i Kibera.










Näst sista matchen

Publicerad 2010-10-13 16:41:39 i Allmänt,

Ont i magen på grund av alldeles för många clementiner och alldeles för mycket god makaronipudding a la Kaisa så var det dax för årets näst sista match. Var otroligt taggad efter som jag varit avstängd och senast sjuk. Så kändes nu att det äntligen var gott att vara tillbaka. Matchen börjades i högt tempo och kändes som vi var otroligt stressade. Kämpade på bra och vi kunde efter 20 minuters spel göra det första målet, 1-0. Helt plötsligt blir allt SVART. Ljuset försvann och det blev en lång paus innnan ljuset kom tillbaka. Ganska omgående gjorde vi även 2-0. Båda målen var sjukt snygga. Hade bud på fler mål i andra halvlek och hade även ett inne som skulle varit godkänt om domaren varit lite närmare målet eftersom bollen garanterat var över mållinjen. Vi gjorde åter igen en otroligt bra match och hoppas att sista matchen på söndag blir lika rolig att spela som denna. Bra jobbat alla tjejer!! Kvällen avslutades med mat i klubbstugan och andra halvlek av Holland - Sverige.

 

 

 

 

Snart är inomhus säsongen tillbaka. Alltid lika kul:)

Lyxigt tentaplugg

Publicerad 2010-10-13 16:20:47 i Allmänt,

Ojoj, jag har så mycket tuggummi i min hjärna nu. Helt slut!! Vet att jag kommer somna inom den närmsta stunden och vakna till kvällen. Lagom till Grey's Anatomy. Gårdagen och dagen idag har spenderats med min klassisar för tentaplugg hemma hos Lina. Både idag och igår serverades en super mysig frukost med nybakta frallor, ägg, yoghurt med hallon och blåbär, kaffe och thé. Snacka om LYX. Vi har varit effektiva och fått mycket gjort. Hoppas verkligen att tentan kommer gå bra för alla på fredag. Hoppas ni håller tummarna för oss:P

 

 

 

 

 

 

Tentavecka

Publicerad 2010-10-11 21:55:33 i Allmänt,

Denna vecka avslutas första delkursen i matematik i ämnet Aritmetik. Tentor skapar alltid lite oro i magen trots att jag känner mig hyffsat förberedd. Ska plugga stenhårt tisdag och onsdag sen hoppas jag att jag kan ALLT!! I morgon skall vi först äta gemensam frukost i pluggruppen och sedan stenhårt mala in det sista. We can do it!



Har knappt haft någon röst sen i onsdags men nu så börjar pipen bli till ord igen. Ingen mer heshet trots att vissa tydligen tycker det låter hett. Kommit på mig själv ett flertal gånger med att teckna samtidigt som jag pratar. Polojumper blev ett finger från halsen och upp till hakan:P Konstigt hur man gör för att göra sig förstådd.




10 - 10 - 10

Publicerad 2010-10-10 18:56:04 i Allmänt,

 

Idag är det 101010, undra om det är någon som gjort något speciellt idag som är värt att minnas?

Jag har spenderat min dag på jobbet tillsammans med mysigaste Caroline. Underbart att jag är lyckligt lottad att ha ett toppen jobb och samtidigt få arbeta med sötaste kompisen:) Vi har haft strålande solsken ute på havet :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volbeat

Publicerad 2010-10-09 18:56:51 i Allmänt,

Jobbade på Volbeat igår. Ett utsålt Scandinavium och ett av världens bästa band som spela. Kan inte bli bättre. Njöt varje sekund. Träffade många hemifrån människor hemifrån som jag inte sett sen jag flyttade från staden. Dess utom dök en av mina kusiner, Mikael upp bland allt folk. Han blev nog lika förvånad av att se mig som jag blev av att se honom:P Sjukt kul i alla fall!!

Tur det står skyltar för priser osv eftersom min röst är som ett pip. Börjar bli lite smått orolig. Är ju inte sjuk utan har bara tappat rösten.













Manana med dom som har det lilla extra!!

Publicerad 2010-10-09 18:43:17 i Allmänt,

Spontant, SJÄLVKLART!

Var en helt vanlig kväll, men så helt plötsligt var det resturangbesök med god mat, dryck och underbara Mossenbrudar. Ett glas blev två och tre. Skratt och underbart snack. Blev en sjukt mysig kväll. Bra initsiativ!!


Väntar på mina tjejer:)





Namnkalas

Publicerad 2010-10-09 11:47:08 i Allmänt,

Idag ska lilla fina Felicia få sitt namn på riktigt. Hon ska ha sitt namnkalas. Namnkalas har blivit ett alternativ till det kyrkligadopet. Det fungerar ganska på ungefär samma sätt att man får faddrar och sitt namn men skilnaden är att man berör inte den kyrkliga delen och man kan ha sitt namnkalas varit som helst.

Vädret idag är helt fantastiskt och jag bara längtar ut :)

Dopkortet som är på bilden nedan har min mamma gjort som är otroligt pysslig och kreativ. Tycker det är väldigt fint.







The guardian

Publicerad 2010-10-03 21:23:47 i Allmänt,



En av mina favoritfilmer går på TV 4, nämligen The guardian, med Kevin Costner och Ashton Kutcher. En film som jag verkligen rekommenderar att se och det gör inte saken bättre att Ashton har en av huvudrollerna. Bryan Adams har även gjort filmmusiken som är otroligt bra. Låten Never say never är en av favoriterna i filmen. Nu börjar filmen igen efter den dumma reklamen.

Tung förlust

Publicerad 2010-10-03 21:00:17 i Allmänt,

Vid den här tiden förra året var vi seriesegrare i div 3, idag ett år senare åker vi ur div 2!! Efter 17-4 i skott på mål förlorar vi med 0-1. Förutsättningarna för att hänga kvar till nästa säsong var vinst, motståndarna behövde minst oavgjort för samma sak. Matchen var tät och oerhört jämn men Helsingborg fick ett tidigt ledningsmål. Spelade ingen roll hur mycket våra tjejer kriga, bollen vill bara inte in:/

Med trumpna minner och tårar i ögonen tröstade vi oss med pizza på Mossens pizzeria. Nu mår jag bara illa, åt alldeles för mycket trots att jag beställde in en pizza i barnsize.

 

 

 

 

 

Skaldjursfrossa

Publicerad 2010-10-03 12:36:13 i Allmänt,

Lördagen erbjöd mest plugg och en trevlig promenad med Simon. Trött och sliten efter en vecka med fullspeckat schema avslutade jag kvällen hemma hos Carlsson/Strömberg. Skaldjursfrossa stod på menyn. Skaldjuren hade tidigare under dagen inhandlats i Göteborgs egen Feskekörka som alltid erbjuder fisk till bra priser med god kvalité. Vi frossade i musslor kokta i vin och whiskey med lök och persilja, rökta och kokta räkor och havskräftor. Till det hade vi hemma gjord aioli, vitlöksbröd och vitt vin. Njöt verkligen av god mat och häligt sällskap. Tack för en mysig kväll:)







Stadsbarn @ bondgård

Publicerad 2010-10-03 12:21:18 i Allmänt,

Har haft fantastik tur med vädret denna veckan då jag har praktik i världens mysigaste klass. 2A Junibacken har dom bästa eleverna. Denna vecka har vi bland annat varit på bondgårdsbesök. Hade en dag med strålande solsken och en härlig natur. Eleverna var facinerade av naturen, landskapet, djuren och allt annat runt omkring som upplevdes. Vi hade med oss eget bröd till matsäck och gården bjöd på egen producerat så som ost, mjöl och yoghurt. En fantastiskt mysig dag.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaderobrensning

Publicerad 2010-10-03 12:03:02 i Allmänt,

Blev så trött på att det alltid är fullt med väskor, kläder, skor och prylar av alla dess slag i min gaderob så fick för mig att rensa lite. Torsdagskvällen blev en väldigt sen natt men är sjukt nöjd att jag fick rensat lite i alla fall. Kom fram till att jag inte behöver spara på alla gammla joggingskor så två stycken fick åkte i soparna.




Personalmiddagar

Publicerad 2010-10-03 11:49:42 i Allmänt,

I onsdags blev vi aktivitetsledare bjudna till en härlig kväll på Chateau Beirut. En mysig libanesisk resturang på Karl Johansgatan här i Göteborg. När vi kom fick vi kläder för kvällen enligt libanesiskt vis. Maten smakade fantastiskt. Ett antal rätter innehållande allt från kött, ostpinnar, citronmarienerade potatisar och olika dressingar. En mysig kväll med härliga arbetskompisar is the shit!!

 

 

 

Fredagen erbjöd efter en lång arbetsdag personalfest med HotelSpecials. Vi valde resturangen Manana, även det på Karl Johansgatan. Åt en god tapasbuffé med blandanat baconlindade daddlar, tortillias, bläckfiskringar och spansk omelett.



Kvällens heta diskussion handlade om munkar och chokladtopapr. Vad har ni för namn på dessa? Hur kan man kalla en chokladtopp för en munk, Linnea ??????




Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela