Marie Adelene Hansson

- Enda gången jag tar ett steg tillbaka är när jag tar sats -

JULEN

Publicerad 2010-12-26 17:38:04 i Allmänt,

Borta bra men hemma bäst. Skönt att vara tillbaka i lägenheten efter julfirandet hemma. Nu ska jag laga lite matlådor inför veckan då det vankas jobb fram till torsdag. För att sedan fira nyårsafton tillsammans med min mysiga godbit i Jönköping. Fullspeckad vecka väntas och jag är allt annat än utvilad. HAHA!!

Gårdagen spenderades med min fina tjejer. Galet mycket snack blev det när allt skall berättas under en kväll. Spelade även ett roligt spel som hette PARTY. Det låg på en bra nivå för fem tjejer som hade några glas vin i skallen och som verkligen bjöd på sig själva. Saknar redan.

Snart kommer Henke hem och då blir det mys. Du har varit SAKNAD.

GoD FortSäTTnInG tiLL eR ALLA

Bästa

Publicerad 2010-12-25 13:28:48 i Allmänt,

Bästa på hela julen är helt klart telefonsamtalet från Ellen:)
Min mysigaste lilla tjej:)


Adrenalin

Publicerad 2010-12-23 21:10:32 i Allmänt,

Ett vinterlandskap i minusgrader, där det är tänt i varje vrå med gröt och julskinka är julkänsla. Jag och bästa lillebror slet oss från familjens uppersittarkväll för att åka och sladda med fyrhjulingen. Det bästa med att bo på landet är att det finns inga "raka" vägar utan är finns kurvor och backar och skogsstigar som är fantastiska att åka på. Bästa är att sitta bakom när det går i över 100 km/h och jag har ingen kontroll över huvudtaget:) Just nu är vi fyllda med adrenalin och lovar att i morgon blir det mer åka av.....

 
Så himla nice:)

Saknar....

Publicerad 2010-12-23 08:26:06 i Allmänt,

Alla är vi utspridda på olika platser året om, men juldagen är dagen då vi alla ses.
MYS med mina tjejer är sjukt bra och saknar massa resterande delen av året!!23 December

Publicerad 2010-12-23 08:12:45 i Allmänt,

Känns nästan som julafton; vaken tidigt och det är alldeles mörkt. Ljusen är tända och snön ligger vit på taken, endast jag är vaken:)

En morgonpromenad innan resten av julruschen vaknar, sedan bär det av mot familjen, släkten och vännerna.

Har återfunnit min julkänsla sen igår. Kanske borde kasta in granen igen:p. Lovar mig själv att aldrig julpynta tidigare än en vecka innan julafton. Mysigt är'e men gillar min lya som går i färgerna Black and White.

Njuter av julsmörgåsar: Vörtbröd, julskinka och senap kan vara något av det godaste som finns.Jag och bror för 3 jular sedan.

TOMTEN

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Står där så grå vid ladgårdsdörr,
grå mot den vita driva,
tittar, som många vintrar förr,
upp emot månens skiva,
tittar mot skogen, där gran och fur
drar kring gården sin dunkla mur,
grubblar, fast ej det lär båta,
över en underlig gåta.

För sin hand genom skägg och hår,
skakar huvud och hätta ---
»nej, den gåtan är alltför svår,
nej, jag gissar ej detta» ---
slår, som han plägar, inom kort
slika spörjande tankar bort,
går att ordna och pyssla,
går att sköta sin syssla.

Går till visthus och redskapshus,
känner på alla låsen ---
korna drömma vid månens ljus
sommardrömmar i båsen;
glömsk av sele och pisk och töm
Pålle i stallet har ock en dröm:
krubban han lutar över
fylls av doftande klöver; ---

Går till stängslet för lamm och får,
ser, hur de sova där inne;
går till hönsen, där tuppen står
stolt på sin högsta pinne;
Karo i hundbots halm mår gott,
vaknar och viftar svansen smått,
Karo sin tomte känner,
de äro gode vänner.

Tomten smyger sig sist att se
husbondfolket det kära,
länge och väl han märkt, att de
hålla hans flit i ära;
barnens kammar han sen på tå
nalkas att se de söta små,
ingen må det förtycka:
det är hans största lycka.

Så har han sett dem, far och son,
ren genom många leder
slumra som barn; men varifrån
kommo de väl hit neder?
Släkte följde på släkte snart,
blomstrade, åldrades, gick --- men vart?
Gåtan, som icke låter
gissa sig, kom så åter!

Tomten vandrar till ladans loft:
där har han bo och fäste
högt på skullen i höets doft,
nära vid svalans näste;
nu är väl svalans boning tom,
men till våren med blad och blom
kommer hon nog tillbaka,
följd av sin näpna maka.

Då har hon alltid att kvittra om
månget ett färdeminne,
intet likväl om gåtan, som
rör sig i tomtens sinne.
Genom en springa i ladans vägg
lyser månen på gubbens skägg,
strimman på skägget blänker,
tomten grubblar och tänker.

Tyst är skogen och nejden all,
livet där ute är fruset,
blott från fjärran av forsens fall
höres helt sakta bruset.
Tomten lyssnar och, halvt i dröm,
tycker sig höra tidens ström,
undrar, varthän den skall fara,
undrar, var källan må vara.

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
gott intill morgontimma.
Månen sänker sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

av: Viktor Rydberg

GOD JUL


Mini Julafton

Publicerad 2010-12-22 22:32:28 i Allmänt,

I morgon bär det hem till familjen för att fira jul och träffa släkt och vänner. I kväll tog jag och Henke tillfället i akt att fira jul, bara vi två. Blev en mysig kväll med gott vin och paketöppning. Jag fick en helt underbar ONE PIECE som jag längtat efter länge. Kommer användas flitigt hemma. Kommer användas flitigt hemma, till träningen och på skidsemestern. Älsken fick tröjor och salt och pepparkvar till lyan. Haft en MYS kväll i alla former. VIll önska er alla en riktigt GOD JUL med nära och kära.Min One Piece:)Älskens nya tröja som blev väldigt omtyckt:)

Ny PC

Publicerad 2010-12-14 21:51:30 i Allmänt,

Äntligen har jag bestämt mig för en ny PC! Har velat länge och jag har verkligen varit i behov av en ny laptop. Skulle jag välja en MAC eller en PC. Hur mycket är rimligt att lägga på en teknik pryl som jag använder dagligen? Efter expertrådgivning från en data ansvarig på ett av Sveriges ledande konsultfirmor och en duktig godisbit har jag beslutat mig för att glömma att MAC existerar och hålla mig till PC. Jag har nu beställt en ASUS u35jc som en julklapp till mig själv och jag tror att vi kommer att bli bästa vänner. Håller tummarna för det i alla fall. Vad tror ni?

13:e

Publicerad 2010-12-13 13:48:44 i Allmänt,

13:e, känns nästan som fredagen den 13:e!! Borde dra täcket över huvudet och vakna i morgon igen. Humöret är som bort blåst!! Gaaaahhh!! Har en hemtenta som skall skrivas och det är tvärstop idag. Jag som egentligen tycker det är kul att sitta hemma och skriva på olika uppgifter till skolan. Ändra meningsbyggnader för att det skall låta akademiskt, alltså proffsigt. Idag är engagemanget som bortblåst och jag vet inte ens hur jag skall göra för att ens ta tag i uppgiften. Dessutom skar jag tre härliga jack i långfingret precis innan jag skulle sova igår vilket gör att jag känner mig handikappad. Killars rakhyvlar som ligger utan skydd i en neccesär kan vara sjukt farliga vapen:/ Nu ska jag i alla fall ta mig ner mot tvättstugan, visst låter det roligare:P

Mina små 2:or spred värme och ljus med sina härliga stämmor under morgonen och jag ångrar inte en sekund att jag steg upp 2 h tidigare än jag egentligen behövt för att se deras Luciatåg :)
Familjehelg

Publicerad 2010-12-12 23:01:26 i Allmänt,

Småkillar, syskon, tonåring, föräldrar, morfar och respektiven tillsammans i ett hus med skratt, mys, samtal, julbord, söndagsmiddag, pepparkaksbak, nyfunnen vänskap, kyla, småstadsliv, snö och sol.

En familj där småkillarna, 6 och 8 år tog mitt hjärta direkt. Vi byggde piratskepp, spelade minigolf och lekte jägare med Emilgevär. Bakade även peppakakor enligt traditon med småkillarna medan de "vuxna" roade sig med teknikprylar. Godisbiten roade sig med att fixa craschade datorer.

Lördagen spenderades på Marinan i Åmål där Morfar bjöd på julbord enligt årlig tradition. Fanns en stor och härlig julbuffé och magen blev nöjd som bara den. Tomten kom med klappar till barnen och vi vuxna vi babblade som bara vuxna kan.

Sovmorgon som bara den, promenad i ett soligt vinterlandskap med avslutande söndagsmiddag. En perfekt avslutning på helgen.

Nu tillbaka i Göteborg och i morgon är det Lucia och jag längtar som bara den efter stämningen från barnen som sjunger Luciasånger. Kommer givetvis spendera morgonen på Mossebergsskolan där mina 2:or kommer lussa för hela skolan.

Myshelg i Värmland

Publicerad 2010-12-10 15:53:53 i Allmänt,

I kväll väntar en trip till Värmland för att mysa med godisbiten och godisbitens familj. På lördagen bjuds det på ett traditionellt julbord som skall avnjutas. Inte för att jag är super förtjust i julmat men jansson och julskinka skall bli väldigt gott. Smasken.

I kväll skall jag vara värdinna tillsammans med underbara vännen Carro på invigningen av Göteborgs Julstad. Skall bli spännande att för andra året i rad uppleva fantastisk julstämning, god mat och mingel.Summery

Publicerad 2010-12-10 15:43:10 i Allmänt,

Idolgenrep, julfest, vinterpromenader, mycket jobb på min favoritskola och mysiga kvällar/morgonar har speglat mina två veckor.Granen är framme, nu är det snart jul :)Tidig julafton :)


Första adventsmys <3
Vintern är den mysigaste årstiden :)

Sorry...

Publicerad 2010-12-07 18:21:54 i Allmänt,

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, vilket jag har saknat. Har hänt mycket trevligt och mysig i mitt liv under dessa dagar och all julstämning gör allt så mycket mysigare. Hoppas ni har kommit i stämning inför julen nu när snön äntligen är här och vi har tänt andra ljuset :)Om

Min profilbild

Marie

I 8 år har jag bott i denna fina stad Göteborg. Här har jag utbildat mig och sedan två år tillbaka arbetar jag som lärare. Jag lever tillsammans med min sambo som under veckorna jobbar i Oslo. I december -13 föddes vår älskade son och i mars -14 flyttade vi in i vårt hus. I mars -16 föddes vår lilla prematurtjej. Så mycket som händer nu. /Enjoy/

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela